Guanyem Girona impugna l'ordre del dia del ple per no incloure la moratòria de pisos turístics

La formació carrega durament contra l'alcaldessa

Guanyem Girona ha impugnat l'ordre del dia del ple ordinari que se celebrarà el proper dilluns. El motiu ha estat la negativa de l'alcaldessa a incloure la moratòria dels pisos turístics i sobre l'inici del pla especial del Barri Vell en l'ordre del dia, tal i com reclamava la formació.

I és que Guanyem Girona va reclamar durant els mesos de juliol i agost que s'inclogués una proposta per tal de poder tirar endavant la moratòria, aprovada pels vots de Guanyem, PSC i ERC. La regidora de la formació, Cristina Andreu, carrega contra l'alcaldessa, Marta Madrenas, a qui acusa d'"erosionar la salut democràtica" del consistori amb aquesta negativa a incloure aquests dos punts a l'ordre del dia del proper ple.

Andreu assenyala que l'executiu de Madrenas ha mostrat de manera reiterada la seva "clara intenció" de no fer cas a la moció i per això recorren a aquest nou mecanisme per tal d'intentar aturar el ple del proper dilluns. En aquest sentit, Guanyem haurà de rebre una resposta per part dels serveis jurídics del consistori. Si bé és cert que es podria arribar a suspendre, cal tenir en compte que l'ordre del dia el marca el propi equip de govern de la ciutat, fet que fa preveure que la demanda de la formació no prosperarà.

La regidora de Guanyem ha explicat que des del juny es troben en "un estira-i-arronsa" amb el govern per tal d'introduir el text a través d'aquest procediment contemplat al Reglament Orgànic Municipal (ROM) al ple. Andreu assenyala que Guanyem ha clarificat tots els dubtes i requeriments de l'equip de govern municipal. Per això, consideren una "manca de respecte cap als funcionaments democràtics" el fet que no s'hagi inclòs la moció a l'ordre del dia.

"Ens sembla greu que el govern bloquegi les accions aprovades majoritàriament pels representats escollits per les veïnes i veïns de Girona però és encara més greu que el que es vol vetar sigui una moció ciutadana que ha recollit un suport molt ampli", ha recalcat Andreu.