Cornella del Terri anul·la la 25ena edició de la Fira de l'All pel risc de rebrots de coronavirus

Havia de tenir lloc la primera setmana d'octubre

L’Ajuntament de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) s’ha vist obligat a prendre la decisió de suspendre la 25ena edició de la Fira de l’All, que havia de tenir lloc el primer cap de setmana del mes d’octubre (els dies 2, 3 i 4), després d’analitzar en profunditat la situació sanitària actual provocada per la pandèmia de la covid-19, amb un repunt constant del nombre de contagis, i comprovar que resultava molt difícil organitzar-la amb una garantia de seguretat total per als col·laboradors i per als visitants sense haver-los d’exposar.

La mostra, un esdeveniment fortament arrelat al poble com la Festa Major, està dedicada a un producte per al consum humà com és l’all (també a les diverses varietats que es produeixen a la comarca i a una gran mostra de productes relacionats; per exemple, el botifall, una botifarra elaborada amb all) i no es podien garantir les màximes condicions per a una correcta manipulació dels aliments.

A més a més, cada any, de mitjana, solien venir al certamen un volum molt elevat de visitants, al voltant de 10.000 persones repartides en tres dies, que omplien els carrers de la vila. La impossibilitat d’evitar aglomeracions perquè l’espai als carrers és petit ha estat un altre motiu de pes per decidir la suspensió.

Essència

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cornellà ha estat treballant, en estreta col·laboració amb els firaires, per adaptar la mostra a les circumstàncies actuals i modificar-ne el format, però finalment s’ha decantat per no trair l’essència fundacional de la Fira de l’All en una edició que consideren emblemàtica en arribar al quart de segle.

Salvador Coll, l’alcalde del municipi, assegura que “no hem tingut cap altre remei que cancel·lar la Fira de l’All perquè era impossible organitzar-la amb plenes garanties i respectant la seva essència: una mostra de proximitat, de contacte entre les persones, que fa poble. Ens ha sabut molt greu perquè ens l’estimem molt, la nostra Fira, però creiem que la millor decisió era la que finalment hem pres sentint- t’ho molt”.

La intenció del consistori és organitzar aquesta edició l’any vinent, sempre que les condicions siguin favorables.