L'ocupació hotelera a Ripoll es va situar entre el 80 i el 100% a l'agost

Les visites al conjunt monàstic s'han incrementat un 34% respecte a l'any passat

Els establiments hotelers de Ripoll van rondar el ple aquest agost. Segons dades de la regidoria de Turisme, després d'un mes de juliol a la baixa, a l'agost va oscil·lar entre el 80 al 100 %.

La majoria de reserves van ser d'última hora i el visitant era principalment català. Concretament, el 88% dels registrats quan, en la campanya anterior, s'havia situat entre el 60 i 70%. En paral·lel, els serveis turístics dels municipi també han assolit uns bons números. Destaquen les visites al conjunt monàstic amb un total de 1.342 persones, un 34% més que l'any passat.

L'Oficina del Turisme de Ripoll va atendre, entre els mesos de juliol i agost, 9.742 persones. Pel que fa a les consultes, en quatre de cada deu casos van ser pel conjunt monàstic, seguit de les activitats que es poden realitzar a Ripoll i el seu entorn.

Segons han explicat des de la regidoria de Turisme, totes les accions programades des del conjunt monàstic i des del Museu Ripoll han tingut èxit i afluència. Pel que fa al conjunt monàstic entre els mesos de juliol i agost s'han ofert 87 visites guiades i se'ls hi ha fet la visita a 1.342 persones, és a dir, el 77% de les visites complertes amb grups de màxim 20 persones, fet que suposa un augment d'un 34% respecte a l'any passat. En el cas de la visita temàtica d'estiu 'El Monestir en Temps de Pandèmia', hi van participar 79 persones, un 61% més que a la visita temàtica del 2019.

Pel que fa a la resta de serveis turístics també destaca el trenet turístic, que va fer estada a Ripoll del 12 de juliol al 23 d'agost. En van fer ús 2.848 persones, 329 més que l'any passat.

Paral·lelament, des del Museu Etnogràfic, que també gestionen les visites de l'Scriptorium i Farga, també han valorat positivament els resultats obtinguts. Enguany han posat en servei un sistema de venda prèvia en línia, fet que els permet controlar l'aforament i saber amb certa previsió de temps el nombre de persones que hi participaran.