Salt anul·la la Fira del Cistell davant el risc de brots de coronavirus

S'havia de celebrar els primers dies d'octubre

L’edició d’enguany de la Fira del Cistell de Salt (Gironès) s’anul·la davant la impossibilitat de poder garantir totes les mesures de seguretat i higiene d’una mostra que, any rere any, congrega milers de visitants al Barri Vell de la vila.

El caràcter internacional de la fira també ha dificultat que es pugui adaptar però els organitzadors, l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres, l’AAVV del Barri Vell i l’Ajuntament de Salt, han dissenyat una sèrie d’accions per mantenir viva la mostra.

En aquesta línia, s’ha decidit mantenir els tallers escolars que es duen a terme amb els alumnes de cinquè de Primària dels centres educatius del municipi. Enguany, en comptes de fer-los al Parc Monar, els cistellers es desplaçaran a cadascuna de les escoles per poder fer els tallers als patis dels centres respectant les mesures imposades per fer front a la covid-19.

D’altra banda, l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres ha concebut tres obres ornamentals que es realitzaran el 2, 3 i 4 d’octubre, els dies que estava programada la Fira. Se situaran a tres punts diferents del Barri Vell. Les instal·lacions simularan poms de flors amb objectes abstractes i estaran realitzades amb vímet seguint les tècniques pròpies de la cistelleria.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salt, Cristina Alarcón, explica que “durant els darrers mesos hem valorat amb l’Associació de Cistellers i Cistelleres de Catalunya i l’AAVV del Barri Vell les diferents possibilitats per fer front a l’organització de la Fira del Cistell davant les restriccions imposades per la covid-19 i finalment hem acordat la seva suspensió”.

Alarcón recorda que “hem acordat mantenir algunes activitats com els tallers i, sobretot, tenim clar que l’any vinent tornarem amb més força que mai en una edició amb la qual ben aviat ja començarem a treballar. A banda de tot això, animem un any més a comerciants veïns i veïnes perquè engalanin els seus balcons tot i la situació d’enguany”.

Pàgina web renovada

La web firadelcistell.cat també es renovarà per tal que sigui possible, a banda de recordar tots els aspectes històrics de la fira (exposicions, peces gegants, premis CICRA) i també es podran consultar i descobrir els artesans i artistes nacionals i internacionals, així com les seves obres, que han participat de la mostra.