Platja d'Aro reobre al trànsit les avingudes de S'Agaró i Cavall Bernat

De moment es manté la supressió de la zona blava

El tancament diari al trànsit de les avingudes de S’Agaró i del Cavall Bernat de Platja d’Aro ja ha finalitzat. Es manté però, la supressió de la zona blava en tot el tram per afavorir amplis espais de pas per als vianants en la zona comercial de la vila.

Alhora, hoteleria i restauració mantindran lliures de taules i cadires els metres adjunts a les seves façanes per facilitar la mobilitat. També fins a finals de setembre resten oberts els aparcaments alternatius de l’antiga discoteca Paladium i dels Estanys, que conjuntament amb l’habitual de la Masia Bas, ofereixen més de 800 places gratuïtes (simultàniament continua en servei el pàrquing de pagament de la Plaça del Mil·lenari).

L’acció, que ara finalitza es va iniciar l’1 de juliol i ha estat vigent durant 10 setmanes consecutives, amb la voluntat de generar una nova dinàmica en relació a la mobilitat davant la pandèmia de la covid-19 en les zones de màxima afluència de visitants. La iniciativa ha permès generar zones de pas més segures i àmplies per als vianants alhora que ha facilitat nous espais d’ocupació per a les terrasses de restauració, que podien situar taules i cadires tant als aparcaments de la zona blava com a l’asfalt. Cada matí però, s’han mantingut accessibles les places de càrrega i descàrrega, i tot el dia el pas als veïns amb aparcaments amb un sistema de pilones amb comandament. Alhora l’aplicació Google Maps facilitava rutes alternatives de circulació en temps real.

En l’espai urbà també es manté la instal·lació de nombrosos cartells per recordar la necessitat de mantenir les mesures i distàncies de seguretat (per exemple, que cal mantenir les distàncies de seguretat o que cal caminar preferentment per la dreta tant a les voreres com alhora de creuar els passos de vianants). També hi ha dispensadors públics de gel hidroalcohòlic als lavabos i equipaments municipals i continua la distribució de mascaretes corporatives per garantir-ne l’ús de tots els participants a les activitats programades pel consistori, alhora que es poden adquirir a l’Oficina de Turisme (3’50 euros la unitat).

Un conjunt d’accions que formen part del Pla municipal per al reinici econòmic i social davant els efectes de la pandèmia de covid-19 amb un conjunt de 50 mesures valorades en 4’3 milions.
També es manté actiu fins al 27 de setembre el programa Fem Platja! 2020 que a més de l’habitual equip de fins a 24 socorristes  enguany inclou la divisió per sectors de les tres platges principals de la façana marítima -Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca- per garantir-ne l’aforament adequat indicant amb un codi de colors i cartells el nombre d’usuaris possible en cada espai.

També fins al proper diumenge 13 de setembre està actiu l’equip de 35 informadores i informadors municipals, que des de l’1 de juliol vetllen per garantir l’adaptació del conjunt de la població i del turisme a la nova normalitat. Organitzats en parelles realitzen dos torns horaris centrats en platges i cales (10-17 h) i espais urbans dels tres nuclis (17-24 h). Orgànicament depenen de la  , que aquest estiu ha estrenat dos quads per fer més àgil, directa i efectiva la seva actuació al conjunt de la façana marítima.