Els primers voluntaris dels cribratges massius de Salt demanen a la població que perdi la ''por'' i hi participi

Durant els primers minuts s'han fet petites cues respectant les distàncies de seguretat

Els primers voluntaris que s'han fet la prova PCR en els cribratges massius que es fan des d'aquest dijous a Salt (Gironès) han demanat a la població que hi participi.

En Samir és un dels que ha passat per les carpes que Salut ha instal·lat a les Bernardes de Salt i creu que "la gent té por", però cal que la perdin i es facin la prova. La majoria d'ells creuen que és important que la gent hi participi.

En Joan Molina ha recordat que "hi ha un brot important" al municipi i "s'ha de controlar" trencant les cadenes de transmissió. Per això, tots ells han anat a fer-se una prova PCR tot i no tenir cap símptoma de tenir el coronavirus per saber si són asimptomàtics o no.

A primera hora s'han produït petites cues, sempre respectant les distàncies de seguretat. Una vegada els voluntaris arribaven a les Bernardes, trobaven un circuit a l'aire lliure marcat amb tanques per fer la cua abans d'entrar a fer-se les proves. Al terra hi havia marcat un punt on la gent s'havia d'esperar per tal de mantenir la distància de seguretat en tot moment.

Mentrestant, els agents cívics i personal de Protecció Civil de Salt anaven recordant algunes de les mesures que cal prendre i vigilaven que tothom portés mascareta.

Una vegada dins de la carpa, el personal sanitari demanava als usuaris que s'identifiquessin i donessin la targeta sanitària si en tenien. En Joan Molina és un dels voluntaris que s'ha sotmès a la prova. Ha explicat que li han demanat els noms i cognoms i també el telèfon per "anunciar-te si els resultats són positius o negatius".

Una vegada superat aquest tràmit, els voluntaris accedien a l'edifici de les Bernardes on se'ls feia la prova. L'Àngel Soler és un altre dels que aquest dijous al matí ha participat en el cribratge massiu. Ha explicat que una vegada a la sala, l'esperava una persona "amb un bastonet per posar a la boca i un altre al nas i ja tens la prova feta". "Són cinc segons", ha afegit Soler.

Com ell, Molina ha explicat que és "molt ràpid" fer-se les proves. En el seu cas ja s'havia fet un PCR abans, perquè les seves filles havien tingut el coronavirus. "La meva dona i jo ens vam fer la prova, però va sortir negatiu", ha detallat. De tota manera, aquest dijous s'ha acostat a la carpa de Salut per saber si tenia el coronavirus i era asimptomàtic.

En Samir és un altre dels voluntaris que s'ha fet la prova. Ha assegurat que és molt important que facin aquests cribratges per "saber qui està malalt i qui no". De tota manera, creu que "la gent té por" a fer-se una PCR i que surti positiu. Per això ha demanat que la ciutadania no pateixi i vagin fins a les Bernardes. "Han de venir i fer-se la prova per veure què passa", ha afegit. Com ell, en Joan Molina també veu amb molt bons ulls que es facin PCR de forma massiva a la població. "Hi ha un brot important" a Salt i "s'ha de controlar", ha reblat.

"Podria haver-hi alguna sorpresa" amb els resultats

En Samir està preocupat per si té la malaltia perquè té dona i fills i d'aquí a poc començaran el curs escolar. "Si he d'anar a l'escola i tinc el coronavirus, el puc passar a algú altre", ha afirmat. Per això volia saber si tenia la covid-19 o no.

Com ell, la Cristina Brugués també ha remarcat la importància que la gent es faci les proves. "Es detectaran casos asimptomàtics i evitarem la propagació", ha assegurat. Cristina Brugués creu que podria tenir la malaltia sense saber-ho. "Prenc totes les mesures necessàries, però no es pot saber", ha afirmat. Per això creu que amb aquests cribratges "podria haver-hi alguna sorpresa" de gent que és positiva sense saber-ho.

En cas en què alguns dels que s'han fet la prova avui sortissin positius, haurien de començar un aïllament de dues setmanes. Soler creu que "no passaria res" si sortís positiu. "No ens hem d'espantar", ha afegit.