Clou la Santa Market de Santa Cristina d'Aro superant els 118.000 visitants en 45 dies

S'han celebrat més de 250 activitats culturals i un cicle de quatre concerts

La Santa Market, l’espai d’oci transversal situat al Santa Cristina Horse Club de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) ha tancat les portes amb un balanç de 118.460 visitants concentrats en 45 dies.

Enguany, la Santa ha rebut un públic majoritàriament nacional de totes les edats, amb gran presència de famílies, un suport que ha aconseguit compensar la pèrdua de públic estranger respecte a altres edicions. Tot això en un any marcat pel coronavirus, en què s’han extremat les mesures de protecció i higiene per garantir en tot moment la seguretat dels assistents mitjançant, entre altres iniciatives, l’ampliació de l’espai (més de 9.000 metres quadrats addicionals), la creació de terrasses independents i la diversificació de les activitats culturals.

Amb més de 30 restauradors, 100 parades de moda i artesania en rotació durant 45 dies –totes de dissenyadors i artistes locals– i mes de 250 activitats culturals i actuacions musicals repartides durant tot l’estiu en els seus set escenaris. En paraules del seu director, Julio Rico, “quan vam decidir ampliar l’espai i canviar la fisonomia de La Santa, creant terrasses independents amb totes les mesures de seguretat per poder adaptar-nos a la nova legislació establerta per la covid-19, sabíem que era el major repte al qual ens hem enfrontat des que vam obrir. Però també teníem clar el nostre compromís no només amb els artistes i artesans de la zona, sinó també amb un públic que ens ha estat fidel des dels inicis i que enguany necessitava, potser més que mai, un espai d’oci i distensió com el que ha brindat La Santa”.

La Santa va obrir les seves portes el passat 17 de juliol i les ha tancades el 30 d’agost: un mes i mig d’obertura ininterrompuda que ha rebut, a més, artistes de la talla de Blaumut, Cepeda, Sofia Ellar o Manu Guix, els quals han inaugurat la primera edició de el nou cicle musical Unplugged Music Experience 2020. Festes temàtiques, activitats infantils, concerts, monòlegs, tallers, ioga, gastronomia, copes, música, entre d'altres.