Tres regidors de l’Ajuntament de Figueres s’incorporen al Partit Nacionalista de Catalunya

Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández es van estrenar com a regidors aquest mandat

Els regidors de l’Ajuntament de Figueres; Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández, del grup municipal de Junts per Figueres, han anunciat avui la seva incorporació al Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). Tots tres es van presentar a les últimes eleccions municipals com a números 2, 3 i 9 de la candidatura, respectivament, i s’han estrenat com a regidors en aquest mandat.

Arbolí, que té 48 anys, era militant del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) des de l’estiu de 2016, partit del qual ja ha formalitzat la seva baixa, mentre que Albert, de 24 anys, i Fernández, de 28, es van presentar a les eleccions com a membres independents. Els tres regidors es mantindran al grup municipal de Junts per Figueres, actualment a l’oposició.

Carles Arbolí, que també col·labora amb l’associació El País de Demà des de la seva fundació, explica que l’adhesió al PNC respon a la “convicció personal que el país necessita una nova centralitat política, allunyada de qualsevol confrontació, que es dediqui a resoldre els problemes de la gent i no a crear-ne de nous”. Segons Arbolí, “la ciutadania reclama més gestió i menys gesticulació” i considera que la greu crisi que estem patint “l’hem de convertir també en una oportunitat per fer polítiques útils, eficaces i eficients que donin una resposta realista, tant a nivell nacional com ja estem fent en clau figuerenca, al moment difícil que ens toca viure”.

En la mateixa línia s’expressa Alba Albert, per a qui la seva incorporació al PNC significa també “el compromís amb un projecte polític que, més enllà de no renunciar a la major quota de llibertat possible pel país, respon amb una visió moderna i ambiciosa als nous reptes climàtics, educatius, econòmics i socials que tenim com a societat i en els quals els més joves hi tenim molt a dir i, sobretot, a fer”.

Mentrestant, Miquel Fernández assegura que s’ha sentit atret pel projecte del PNC perquè és una formació política que “prioritza un model de país basat en el progrés econòmic i social, on valors com la meritocràcia són perfectament compatibles amb la generació de polítiques perquè ningú es quedi enrere”. “El país l’hem de reconstruir entre tots els catalans i catalanes, sense exclusions, perquè això ens farà més forts”, afegeix Fernández.

Per la seva banda, la secretària general del PNC, Marta Pascal, valora de forma molt positiva la incorporació dels tres regidors figuerencs perquè “consolida aquesta voluntat fundacional nostra de seguir creixent i construir un gran espai central i transversal amb persones de sensibilitats diverses”. Pascal considera que els perfils personals del nou equip de Figueres “combinen perfectament l’experiència política i professional amb la valentia, compromís i ambició que és innata de la nostra joventut”, i està convençuda que això “no només enforteix el projecte nacional del PNC, sinó que en clau local ha de suposar la continuïtat de la bona feina, constructiva, que ja estan desenvolupant aquest últim any com a regidors de l’Ajuntament”.