Els mossos comissen material perillós que uns manifestants volien fer servir a Girona

Troben pots de fum, bombetes amb pintura i esprais poc abans que comencés la protesta pel cas de l'argentí que es va penjar a la garjola

La concentració d'aquest dijous s'havia convocat en suport al jove detingut que es va penjar a la cel·la de la comissaria. Tot i que les imatges de les càmeres de seguretat no deixen lloc per al dubte -l'argentí es va autolesionar-, els concentrats qualifiquen el cas d'assassinat i en responsabilitzen la policia.

La protesta va aplegar una vuitantena de persones, que van recórrer part del centre de la ciutat, custodiats per un cordó policial. Els manifestants van tallar el trànsit d'alguns carrers, van bolcar contenidors i van trencar alguns vidres d'edificis. En un, per exemple, hi van llançar un rajol; i en un altre, un cargol de ferro de grans dimensions.

Els danys, però, podrien haver anat a més. I és que abans que comencés la manifestació -que no estava autoritzada- els Mossos d'Esquadra van comissar una gran quantitat de material perillós, amb el qual alguns dels concentrats pretenien provocar desordres i aldarulls.

Aquests manifestants traginaven aquest material amb l'ajuda d'un carretó i una motxilla. En concret, els agents els van confiscar una desena de pots de fum, una trentena de bombetes de vidre encintades i reomplertes amb pintura de colors, una desena d'esprais de pintura, diverses pancartes i roba fosca.

Durant la protesta, els Mossos d'Esquadra van identificar diversos joves, a qui van obrir les corresponents diligències penals per danys i desordres públics. A més, tenen oberta una investigació per localitzar la resta d'autors dels danys efectuats al mobiliari urbà.