Quatre joves detinguts a Blanes per cinc robatoris a l'interior de pisos

Segons els Mossos, els lladres actuaven en grup i accedien als pisos pels balcons

A principis de juliol hi va haver cinc robatoris amb força a Blanes, amb la peculiaritat que els lladres sempre accedien als domicilis sense forçar portes ni finestres. Hi entraven escalant pels balcons, normalment en pisos de primeres plantes i sempre de tarda, nit o matinada, per no ser vistos.

Els investigadors van determinar que es tractaria d'un grup de joves que actuarien plegats en els robatoris. Mentre un feia les tasques de vigilància, un altre s'enfilava pels balcons per sostreure objectes de l'interior dels domicilis, com ara telèfons mòbils, ordinadors, càmeres de fotografies, bosses de mà, joies, etc.

Finalment, el 2 d'agost els Mossos van detenir a Blanes el menor d'edat i Anouar E. R. Cinc dies més tard es va detenir a la mateixa localitat els altres dos presumptes integrants del grup, Víctor Andrés S. E. i Daniel Antonio S. E. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El menor d'edat va quedar en llibertat el mateix dia de la detenció, amb l'obligació de comparèixer davant la fiscalia de menors.

Els altres tres detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes el dies 4 i 9 d'agost. Se'n va decretar llibertat amb càrrecs.