JxCat i ERC de Girona arriben a un pacte de govern

L'acord es farà públic aquest migdia

Els grups de Junts per Catalunya (JxCat) i el d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Girona han arribat a un pacte de govern pel que resta de mandat.

La presentació de l'acord tindrà lloc aquest migdia al consistori per part de Marta Madrenas i Quim Ayats i es podrà seguir a través del web municipal.

L'anunci arriba després que Guanyem Girona va pressionar als republicans a fer front comú des de l'oposició i treballar "molt més plegats" per avançar "cap a una alternativa". Lluc Salellas estenia la mà als republicans i els instava a no avalar que Girona acabés essent governada "per pactes entre JxCat i Cs".

Per la seva banda, Sílvia Paneque del PSC, assenyalava que la millor opció de govern era un pacte Guanyem-ERC. Però també admetia que, ara per ara, no tenien els suports necessaris per fer una moció de censura contra Madrenas, per la qual cosa la descartava de manera "immediata". De fet, creia que el PSC va ser "poc rigorós" quan va arribar-ne a parlar al darrer ple.