L'APP per saber l'estat de les platges de Palafrugell ha rebut més de 7.000 descàrregues i 190.000 visites

L'Ajuntament destaca que ha estat un servei important

L'aplicació per saber l'estat de les platges de Palafrugell (Baix Empordà) ha rebut més de 7.000 descàrregues i 190.000 visites durant aquest estiu. L'eina, que l'Ajuntament ja havia utilitzat en anys anteriors, ha estat de gran utilitat com a conseqüència del coronavirus. I és que les restriccions d'aforament que s'han aplicat per la la pandèmia han fet que moltes persones optessin per consultar l'aplicació abans d'anar a passar el dia al mar.

Cal tenir en compte que cada cap de setmana alguna o totes les platges de Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu s'han hagut de tancar. En aquest sentit, s'ha de destacar la feina dels agents cívics que han actualitzat l'estat un total de 12.085 vegades durant aquestes setmanes.

De fet, des del consistori reconeixen que aquesta ha estat una de les claus per evitar aglomeracions, ja que moltes persones optaven per no anar-hi al veure que estaven plenes. Tot i això, cal destacar que en certs moments s'han produït cues en alguna de les platges per part de banyistes que esperaven que es buidés per poder-se banyar. Aquest fet va portar a l'Ajuntament a requisar les tovalloles d'aquelles persones que decidien deixar-la per tal de guardar el lloc, i impedien la rotació.

Des del consistori celebren "l'èxit" de l'aplicació i és que ha servit també perquè moltes persones descobrissin racons culturals i notícies de la localitat baix-empordanesa, més enllà de les platges. L'apartat de les platges deixarà d'estar operatiu dilluns que ve.