Màximes de fins a 36 graus el primer dia d'onada de calor

Les comarques d'interior són les més han patit les elevades temperatures

Arreu de la demarcació de Girona, des d'ara i fins que acabi el cap de setmana, s'ha declarat l'alerta per onada de calor. Al llarg del dia d'avui s'han pogut registrar màximes de fins a 36 graus centígrads en punts de la Selva, com és el cas del municipi d'Anglès a les tres de la tarda. En aquest sentit, les comarques interiors són les que més han patit els efectes de l'onada, arribant als 35 graus a Olot (Garrotxa), 34,5 graus a Girona (Gironès) i 33,7 graus a Banyoles (Pla de l'Estany).

El mercuri no s'ha enfilat tant en altres comarques de litoral. Amb tot, Portbou (Alt Empordà) ha registrat una màxima de 28,5 graus a les tres de la tarda, mentre que a Castell d'Aro (Baix Empordà) s'ha arribat als 27,5 graus.

Previsió

Per demà dijous està previst que les temperatures assoleixin nous màxims. Les màximes es mouran entre 36 i 41 ºC a la depressió Central, terres de l'Ebre i valls del Prepirineu occidental, entre 29 i 34 ºC al litoral i entre 33 i 38 ºC a la resta del territori. L'ambient serà molt càlid, especialment a l'interior, i a més al litoral la sensació de xafogor serà molt acusada.