Denunciat un turista a Castelló d'Empúries per negar-se a portar mascareta i publicar-ho a Internet

L'home va enregistrar la conversa amb la Policia Local defensant la seva teoria

Esperpèntica situació la que es va viure en un supermercat de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) el passat dilluns quan un turista va intentar entrar en un supermercat del municipi sense dur la mascareta pels voltants d'un quart d'onze del matí.

Immediatament aquest va ser requerit que fes ús de la mascareta per part d'una caixera i, al negar-se, va demanar ajuda a la Policia Local. Dos agents es van personar a l'establiment per requerir al veí de 41 anys i resident a Castelldefels (Baix Llobregat) que se la posés. Aquest, va començar a enregistrar la conversa per posteriorment pujar a Internet on s'ha fet viral.

En el vídeo es pot veure com un dels agents li recomana posar-se-la o del contrari li aixecaran una acta. El turista va respondre que al seu torn pensava denunciar a la treballadora del supermercat perquè no el deixava entrar i que no li podien aixecar cap acta perquè "no havia comès cap delicte".

L'home, que es va dirigir a la Policia com "agents de pau" en repetides ocasions, es va negar també a lliurar el Document Nacional d'Identitat (DNI) o la documentació quan l'agent el va voler identificar repetint no haver comès "cap delicte".

L'agent li va insistir que estava infringint la normativa perquè anava sense mascareta i té l'obligació de dur-la, i l'estiuejant li va recordar que l'estava enregistrant i li va preguntar qui deia ser obligatori portar mascareta i si coneixia "l'ordenament jurídic".

L'estiuejant va reiterar als policies que "no li poden aixecar una acta" perquè no ha comès cap delicte "i no el poden obligar a identificar-se" en contra de la seva voluntat perquè estava essent "coaccionat".

Fonts de la Policia Local van explicar que, finalment, l'estiuejant va acceptar identificar-se i els agents van aixecar dues actes de denúncia. Una per no portar mascareta que suposa una sanció de 100 euros i l'altra per negar-se a identificar-se que li pot costar entre 300 i 600 euros.