Protecció Civil demana extremar precaucions per la previsió de pluges intenses al llarg de demà

Poden caure entre 20 i 40 litres per metre quadrat en mitja hora

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per un episodi de pluges intenses a partir de demà divendres a les comarques interiors de Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir del migdia de demà divendres es poden superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts d'intensitat de pluja a les comarques interiors de Girona, a la Catalunya Central, a Tarragona i al Sud de Barcelona. A la resta del territori es podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts d'intensitat de pluja. L’episodi s’iniciarà a partir del migdia de demà i s’intensificarà amb el pas de les hores.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenomen de temps violent.

Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Tampoc estacionar en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d’emergències.

Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Cal extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.