Blanes, Lloret i Tossa suspenen el Carnaval de la Costa Brava Sud 2021 pel coronavirus

L'acte acostuma a aplegar uns 120.000 espectadors en total

Els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar (Selva) han decidit avui suspendre els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2021, que s’havia de celebrar el febrer de l’any vinent.

La resolució l’han pres aquest matí, de comú acord, els representants dels tres consistoris. Ho han fet després de mantenir una reunió telemàtica on s’ha acabat resolent aquest extrem, tot i que amb anterioritat ja s’havien mantingut contactes que apuntaven en aquesta direcció.

Les raons per a la suspensió d’aquests actes es deuen a les mesures preventives per aturar la propagació de la pandèmia del coronavirus, que durant aquestes dies torna a reflectir un increment de contagis. En l’actualitat, una de les principals mesures és no promoure la celebració d’actes públics o privats que signifiquin una acumulació de gent, amb la previsió que de cara al proper febrer aquesta situació encara no pugui estar totalment controlada.

En aquest darrer sentit, el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui ha participat en la reunió en representació de l’Ajuntament de Blanes, s’ha mostrat contundent: “en aquests moments cal posar per davant la salut de les persones abans que res. L’acte central del Carnaval de la Costa Brava Sud, les rues que apleguen colles d’arreu del territori, sumen 120.000 espectadors entre Blanes, Lloret i Tossa, un volum de gent que suposa un risc de possibilitats de contagi que no s’ha de promoure de cap de les maneres”.

Sanz també ha matisat: “això no vol dir que a partir d’ara tornem a suspendre totes les activitats lúdiques o culturals que es feien a Blanes. La recent experiència de la Festa dels Copatrons ens ha servit per veure com cal organitzar els actes amb seguretat. Hem pres nota i ens servirà al Departament de Cultura i Festes per poder fer una previsió d’actes amb les màximes garanties”.