Salvem l'Empordà entreguen 1.500 signatures en contra de l'aeròdrom a l'Escala

Consideren que cal buscar projectes sostenibles i responsables amb el medi ambient

L'entitat Iaeden-Salvem l'Empordà ha entregat aquest dimarts 1.500 signatures en contra del projecte d'aeròdrom a l'Escala (Alt Empordà) a l'Ajuntament del municipi. Els ecologistes recorden que el projecte se situa en una àrea de sòl no urbanitzable d'interès agrari i paisatgístic.

A més, l'entitat també apunta que el municipi forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i les Illes Medes i per això cal conservar els espais protegits i els seus voltants.

Per altra banda, des de Iaeden lamenten que en plena crisi climàtica es plantegi una infraestructura com un aeròdrom en comptes d'apostar per projectes que mitiguin els gasos d'efecte hivernacle. Per altra banda, recorden que Viladamat ja té un aeròdrom i està a només 4 km.

Davant d'aquest posicionament, l'Ajuntament de l'Escala ha recordat que va emetre un informe desfavorable del projecte. Fonts municipals asseguren que en l'apartat mediambiental es desaconsellava la construcció d'aquesta infraestructura perquè era una zona compresa entre el Parc Natural del Montgrí i també el dels Aiguamolls de l'Empordà.

A més, el consistori també creu que cal preservar l'interès agrari i paisatgístic dels terrenys. L'informe es va emetre a principis del mes de juliol. A més, l'aeròdrom tampoc s'ajustaria al planejament urbanístic.