Blanes revisa l'ordenança de tinença d'animals que no s'ha modificat des de fa deu anys

Demana la col·laboració ciutadana i organitza una consulta

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha decidit revisar i posar al dia l'ordenança municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals datada del 2010 i que fins aleshores no s'hi ha fet cap modificació.

Des del consistori expliquen que l'objectiu és ordenar les relacions de convivència ciutadana i la voluntat de contribuir a fomentar el civisme i el benestar col·lectiu. Es vol facilitar que totes les persones, tinguin o no animals de companyia, puguin desenvolupar les seves activitats en llibertat i amb ple respecte a la dignitat i als drets de tothom, tant dels animals com de les altres persones.

Tanmateix, es volen regular les limitacions a la tinença; les prohibicions i prescripcions; les condicions de manteniment i tracte; convivència a la via pública; normes sanitàries; així com la importació, cria, venda, donacions i altres. D’altra banda, també es vol potenciar la identificació i cens dels animals de companyia, els gossos potencialment perillosos, els animals exòtics de la fauna salvatge i animals no considerats de companyia, així com l’aplicació i control de l’ordenança.

Col·laboració ciutadana

Perquè la ciutadania pugui contribuir en la modificació de l’ordenança, l’Ajuntament de Blanes ha iniciat aquesta setmana una consulta pública i també es demanarà l’opinió dels subjectes i organitzacions més representatives potencialment afectades per la ordenança. La consulta s’allargarà fins al 14 de setembre. Tota la informació és accessible a través d'un apartat al web.

Per participar a la consulta es pot fer de tres maneres: presencialment, per internet o enviant una carta per correu postal ordinari. Presencialment es pot fer al Registre General d’Entrada de Documents, a l’Oficina de l’AMIC dels baixos de l’Ajuntament, demanant cita prèvia; per internet a través del registre electrònic; o bé per correu postal o correu certificat administratiu.