Verges és el quart municipi que més recicla de Catalunya

El servei porta a porta s'ampliarà a Albons els propers mesos

Dels municipis que més reciclen de Catalunya, Verges (Baix Empordà) es troba en la quarta posició darrera de Sant Quirze Safaja, Breda i Matadepera.

A Verges l’índex de reciclatge és del 92,12% mentre que pel que fa a la caracterització de la fracció orgànica del 99,12%, amb un 0,12% d’impropis.

El Consell Comarcal del Baix Empordà va assumir la gestió dels residus del municipi de Verges el 2018 i a la tardor va iniciar el servei de recollida porta a porta amb el compromís de no només fer la recollida sinó també la implantació del servei i el seguiment.

Durant aquest dos anys s’ha fet un acompanyament continuat del servei, verificant la correcta separació dels residus i resolent dubtes dels ciutadans, per aconseguir que la màxima qualitat del material, i la implicació de tots els veïns i veïnes tot evitant que es portin residus als municipis limítrofes.

Cada casa té una galleda amb un xip que l’identifica, de manera que diàriament es coneix qui participa i si hi ha hagut algun tipus d’incidència. Això permet als tècnics del Consell Comarcal fer el seguiment i assolir aquests resultats, tant de quantitat de material reciclat com de qualitat.

Durant les setmanes de confinament, amb els establiments de restauració i activitats tancades, el 59% del material que es va recollir Porta a porta va ser fracció orgànica, el 15% envasos, el 14% paper-cartró, el 5% vidre i el 7% rebuig, on s’inclou també el tèxtil sanitari.

Actualment la gran majoria dels veïns asseguren estar "molt satisfets" del servei. En els propers mesos el Consell Comarcal del Baix Empordà té previst implantar la recollida porta a porta al municipi d’Albons per també situar-lo al capdavant dels municipis que més reciclen de Catalunya.