Salt reforça el dispositiu per fer front al coronavirus amb més de 100 controls setmanals

Hi participen la Policia Local, un equip d’onze agents cívics i voluntaris de Protecció Civil Salt

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha reforçat el dispositiu per fer front a la covid-19 amb més de 100 controls policials que es duran a terme a 24 punts de control distribuïts per tot el municipi. El nou operatiu s’ha posat en marxa aquest divendres 21 d’agost i comptarà amb la participació de la Policia Local, un equip d’onze agents cívics i dels voluntaris de Protecció Civil.

A partir de les dades amb les quals es compta i després d’analitzar les ubicacions on seria més recomanable dur a terme els controls, el Comitè d’Emergències que es reuneix periòdicament ha donat el vistiplau a un dispositiu que inclou accions des de dos quarts de nou del matí fins a la una de la matinada.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “des del primer dia estem realitzant una campanya informativa amb l’equip d’agents cívics al mateix temps que la Policia Local ho complementa des d’un àmbit més sancionador. Ara, hem volgut fer un pas més incorporant també a Protecció Civil i augmentant les xifres de controls a fins a 100 punts del municipi”.

Des de l’Ajuntament de Salt recorden les recomanacions de Salut que insisteixen a mantenir les distàncies de seguretat, l’obligatorietat de dur mascareta i la higiene de mans, al mateix temps que s’aconsella limitar el contacte i les trobades socials. En aquest sentit, un dels punts de control que s’han establert amb el nou dispositiu són els accessos a les deveses

Durant les darreres setmanes, la Policia Local ha interposat 118 denúncies per no dur mascareta i, d’altra banda, durant els darreres tres dies també s’han aixecat fins a set actes a establiments per no complir amb els protocols per fer front al coronavirus