205 persones ja han participat de les visites guiades al castell de Montsoriu aquest agost

El Patronat va decidir ampliar els horaris el cap de setmana

Les visites guiades al castell de Montsoriu han tingut una molt bona acollida durant les tres primeres setmanes d’agost. Així ho ha explicat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga.

Aquest, destaca l’interès que tenen dels visitants pel que és considerat el castell gòtic de Catalunya. Tal com ha explicat, el perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web. De fet, durant el tercer cap de setmana d’agost – del 13 al 16 d’agost, les dues visites guiades de dissabte i diumenge, varen registrar el nombre màxim de persones permeses –que són 20 per grup- seguint les mesures per la covid-19. En total, el nombre de visitants va ser de 205 persones, entre guiades i lliures, el nombre màxim de persones permeses.

Sens dubte, tal com ha assenyalat Garriga, l’augment de visites guiades durant el mes d’agost ha volgut donar resposta a les peticions que van tenir des de la reobertura del castell, el passat 17 de juliol. I és que durant les dues primeres setmanes l’afluència de visitants va ser molt bona i la demanda de les visites guiades va superar totes les expectatives. Per això, es va veure amb molt bons ulls ampliar el nombre de visites guiades durant el cap de setmana.

Bones perspectives pels propers mesos

Des del Patronat del Castell confien que aquests darrers deu dies d’agost la xifra de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que moltes persones han anul·lat el destí de les seves vacances o, simplement, han canviat el seu destí i faran turisme de proximitat.

Per això, segons ha dit Garriga, s’espera que els dies que resten d’aquest mes d’agost i, també, durant la tardor Montsoriu sigui una molt bona opció a l’hora d’escollir fer una sortida de turisme cultural