Detinguts dos germans a Girona que ocupaven pisos i després els llogaven

Els van enxampar quan intentaven fer fora amb amenaces i coaccions a els inquilins estafats

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 12 d’agost, a Girona, dos homes de 28 i 34 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la ciutat, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, amenaces i coaccions.

Els fets es remunten a les nits del passat 7 i 10 d’agost, quan els mossos d’aquesta comissaria van ser requerits per adreçar-se, en pocs dies, a dues baralles entre dos grups al carrer Bassegoda de Girona. En la primera de les actuacions es va detenir un noi com a presumpte autor d’un delicte de lesions per propiciar cops amb unes crosses a un altre jove.

Amb aquests dos incidents consecutius i d’altres fets similars que s’havien produït els darrers mesos, es va iniciar una investigació per esbrinar l’origen de les discussions.

Després d’identificar ambdues parts implicades també es va exercir la mediació policial. D’aquesta, es va esbrinar que una de les parts afectades havien estat víctimes d’una estafa i actualment estaven sent víctimes de diverses coaccions i amenaces juntament amb la seva família per part de dos joves que també viuen al mateix bloc.

Els mossos van saber que els dos nois forçaven les portes dels pisos que estaven buits a l’edifici, per ocupar-los i llogar-los per fer negoci.

Els detinguts van lliurar un dels pisos ocupats a aquesta família a canvi de 1.500 euros. Tot i això, un cop instal·lats, els van amenaçar i coaccionar amb diversos talls en el subministrament d’aigua, bloquejos de l’ascensor comunitari o amenaces amb arma blanca per tal que marxessin i poder disposar novament del pis.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, va passar el dia 13 d’agost a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

ACTUALITZACIÓ: Els Mossos informen que també han procedit a la detenció de dues persones més, un matrimoni de 41 i 35 anys de nacionalitat marroquina i veïns de Girona que haurien "ensenyat l'ofici" als dos germans detinguts prèviament.

El bloc ocupat té quatre plantes amb tres pisos a cada una amb un total de 12 habitatges.

L'home de 41 anys se li atribueixen els delictes d'usurpació, estafa, coaccions i amenaces, mentre que a la dona de 35 anys se l'acusa dels delictes d'estafa, coaccions i usurpació.