Lola Índigo clou un Sons del Món que assoleix el 97% d'ocupació

7.000 espectadors i set dels nou concerts amb el cartell de 'sold out n'és el balanç

La cantant Lola Índigo ha desplegat el seu 'Akelarre' damunt l'escenari d'un Sons del Món que es tanca assolint el 97% d'ocupació. El festival de Roses (Alt Empordà) acaba una edició marcada per la pandèmia, on la covid-19 ha obligat a incrementar les mesures de seguretat i reduir aforaments.

Han estat nou nits de concerts –set dels quals, amb entrades exhaurides- que han seguit 7.000 espectadors. Aquesta nit, Índigo ha demostrat a la Ciutadella perquè s'ha convertit en una de les darreres artistes revelació. Música urbana, coreografies i melodies enganxoses on no hi han faltat els seus èxits 'Mujer bruja' o 'Ya no quiero ná'. I entre les cançons del disc i altres 'singles', una de nova: 'Play-Stop'.

Les cançons de la granadina Lola Índigo desprenen energia, conviden a moure's i a ballar. Amb el seu primer disc, 'Akelarre', l'artista pot presumir de tenir ja sis discs de platí i cinc d'or. Un fet poc habitual amb una carrera tan curta.

Però d'ençà d'aquell pas fugaç per l'acadèmia d'Operación Triunfo al 2017 –aquí, amb el sobrenom de 'Mimi'- Lola Índigo ha demostrat que ha sabut reinventar-se. Nou sobrenom (el real és Miriam Doblas) i un estil que aconsegueix reunir el públic 'mainstream' amb el més alternatiu.

Artista revelació d'aquest últim any a l'Estat, la música urbana d'Índigo ha convençut gràcies a les seves coreografies, carisma i melodies enganxoses. I potser per això, el concert d'aquesta nit a Roses s'ha convertit també, en exponent de què ha suposat la pandèmia.

El públic si balla, ho fa sense moure's de davant la cadira. I les mascaretes, la distància de seguretat i els aforaments limitats marquen la imatge de la platea d'aquest Sons del Món.

Però la música, malgrat tot, perviu. I avui Lola Índigo ho ha tornat a demostrar, desprenent energia damunt l'escenari i regalant els seus èxits a la nit de l'Empordà. El concert ha arrencat amb els seus últims 'singles', com 'Cuatro Besos' o 'Mala cara'. Jocs de llum, coreografies trepidants i, sobretot, energia damunt l'escenari.

La cantant ha anat intercalant temes del disc, com 'Inocente', Maldición', 'El Humo' o 'Amor Veneno'. I també reservava una sorpresa per al públic. Una cançó nova, 'Play-Stop', que espera acabar d'arranjar del tot quan les restriccions ho permetin. Però que avui ja ha sonat a la Ciutadella de Roses, en un concert on no hi podien faltar els 'hits' de la granadina: les seves 'Mujer Bruja' i 'Ya no quiero ná', que ha tancat el concert.

97% d'ocupació

La música urbana de Lola Índigo ha tancat un Sons del Món que, com tots els festivals, aquest 2020 s'ha vist marcat pel coronavirus. Les restriccions de seguretat no han impedit, però, que el festival continués portant la música en viu a Roses.

I malgrat haver de reduir aforaments per la pandèmia, el Sons del Món tanca havent exhaurit gairebé totes les localitats. El festival ha assolit un 97% d'ocupació, arribant als 7.000 espectadors, i ha penjat el cartell de 'sold out' a set dels nou concerts que han integrat el cartell.

"Era una edició que ens posava a prova, i on hem demostrat que la cultura és segura", assegura el director del Sons del Món, Xavi Pascual. "Ha estat una mena de repte que ha demostrat el nostre esperit de superació, i ha demostrat que la del 2020 sigui una edició molt especial", hi ha afegit.

Des del 31 de juliol i fins avui, Sons del Món ha apostat per una programació eclèctica. Per la Ciutadella de Roses hi han passat Sopa de Cabra, Diego El Cigala, Sílvia Pérez Cruz amb Marco Mezquida, Miki Núñez, Manel, Stay Homas, Pablo López, Els Amics de les Arts i Lola Índigo.

"Hem tingut més presència catalana perquè moltes gires estatals no s'han dut a terme i les internacionals s'han anul·lat totes", ha dit Pascual, en referència a la pandèmia. "Però al final, nosaltres mateixos ho dèiem; potser sí que a la programació li falten un parell d'artistes internacionals, però si els hi poses, seria la millor programació de totes les edicions que hem fet del Sons del Món", ha conclòs el director del festival.