Un vessament d'aigües residuals a l'Onyar posa en alerta veïns de Salt i Girona

Es van queixar d'una forta olor que no els deixava "ni respirar"

La forta tempesta registrada abans d'ahir va propiciar el vessament d'aigües residuals al rec Monar de Salt que desemboca al riu Onyar al seu pas per Girona.

L'alarma la van donar diversos veïns que van veure una taca al rec i una forta pudor que se'n desprenia. El mateix va passar amb els firaires situats damunt el Pont de Pedra que ho van denunciar a la Policia Municipal. En ambdós casos creien que es tractava d'un vessament químic per la forta olor que no els deixava "ni respirar".

Segons va confirmar l'Agència Catalana de l'Aigua, es tractaria d'una taca formada per aigües negres o residuals que van sobreeixir durant les fortes pluges registrades i que van col·lapsar els col·lectors i depuradores properes.

La mateixa versió es va donar des de l'Ajuntament de Salt. Preguntat per aquest diari van explicar com l'increment de cabal per la tempesta es va arrossegar "molta més matèria orgànica i d'altres materials que es troben a la llera" la qual molta estava en "estat de descomposició" i les "turbulències de l'aigua crea les escumes que es veuen a la superfície".