35.000 euros en multes a Platja d'Aro per fer 'botellón'

En el marc de l'operatiu especial d'estiu, els agents també han enxampat 22 persones consumint droga

Amb l'arribada de l'estiu, l'època de més afluència turística, la Policia Local de Platja d'Aro engega un dispositiu especial. Els agents reforcen els patrullatges i sancionen totes aquelles actituds prohibides, com ara beure alcohol o consumir droga al carrer. També controlen els horaris de tancament dels locals d'oci o, per exemple, vigilen que ningú porti els animals a la platja.

D'ençà que es va engegar l'operatiu i fins a principis d'agost, la policia ja ha interposat 310 actes per infraccions administratives. D'aquestes, el gran gruix (un 75%) són per beure alcohol al carrer. De fet, els agents estan molt amatents a què, en aquest cas, es compleixi la normativa. L'objectiu és evitar grans concentracions de persones al carrer, lluitar contra la pràctica del 'botelló' i evitar sorolls i aldarulls.

En total, aquest estiu, la Policia Local ha interposat 233 actes per aquest motiu. Cadascuna d'elles, a més del comís de les ampolles de licor, porta aparellada també una multa de 150 euros. És a dir, que en un mes i mig, els agents ja han interposat sancions per un valor global de 34.950 euros per beure alcohol al carrer.

A l'hora de lluitar contra aquestes actituds, no només es fa patrullatge pels carrers (generalment, de paisà). Els agents també visiten els pubs, supermercats i discoteques per recordar l'obligació de no vendre alcohol a menors. A més, en breu l'Ajuntament signarà un conveni amb el CAP, perquè els metges avisin la policia cada cop que atenguin un menor que vagi excessivament borratxo o hagi tingut un coma etílic.

L'objectiu és que, si aquests joves resideixen a Platja d'Aro, la Policia Local en faci un seguiment per veure si es tracta d'un fet puntual, o bé d'una conducta habitual. I en aquest segon cas, activar els recursos necessaris. Aquesta mesura ja es porta a terme en el cas dels menors a qui s'enxampa consumint drogues.

22 per drogues i 33 per venda ambulant

D'altra banda, aquest estiu els agents ja han aixecat 22 actes per consumir droga a la via pública. A més, també han detectat cinc locals d'oci que han incomplert els horaris d'obertura. L'estadística es completa amb 33 actes contra la venda ambulant o altres activitats no autoritzades (com ara fer d'estàtua humana) i quatre més per portar animals domèstics a la platja.

En el cas de la venda ambulant, la policia també ha comissat els nombrosos objectes que s'oferien als vianants (joies, joguines, ulleres, rellotges, carteres, CD i DVD, entre d'altres).

Campanya informativa

Aquest estiu, la Policia Local de Platja d'Aro també ha engegat una campanya informativa per prevenir robatoris. S'han editat tríptics en diversos idiomes (català, castellà, anglès i francès) que es reparteixen als residents i turistes, i que també es poden trobar a botigues, restaurants i hotels.

La informació que s'hi recull dóna consells bàsics per evitar diferents robatoris: al carrer, a l'interior del vehicle (tant al garatge de casa com en aparcaments públics), als habitatges i, finalment, a xalets i apartaments d'urbanitzacions.