Detinguts per robar la bossa de mà a un matrimoni de turistes sordmuts

Els detinguts van aprofitar que la dona dormia amb la finestra del cotxe oberta per arrabassar-li les pertinences

El robatori va tenir lloc la matinada d'aquest dilluns. Pels voltants de les dues de la nit, el matrimoni de turistes va arribar a l'àrea de servei de l'AP-7 que hi ha a Riudellots de la Selva (al quilòmetre 85 de l'autopista).

La parella, tots dos sordmuts, viatjaven des de Tànger fins a Bèlgica, i van decidir aturar-se per fer un descans. Mentre el marit va entrar a la cafeteria per prendre un cafè, la dona va estimar-se més quedar-se a dormir al cotxe.

Aquest va ser el moment en què els tres lladres van aprofitar per actuar. El grup va atansar-se al vehicle i, aprofitant que la dona tenia la finestra oberta, van estirar-li la bossa de mà. A l'interior, hi havia diverses joies, documentació, un telèfon mòbil i 120 euros en efectiu, entre diversos objectes.

Després, els lladres van pujar a un cotxe i van fugir cuita-corrents. El marit, que ho havia vist tot, va demanar que alertessin la policia i una patrulla de Mossos d'Esquadra va anar fins a l'àrea de servei. Mitjançant el llenguatge de signes, els agents van poder entendre's amb el matrimoni, i l'home els va donar una descripció tant dels lladres com del vehicle amb què havien fugit.

Mentre la patrulla acompanyava el matrimoni a la comissaria de Santa Coloma de Farners, altres agents van intentar trobar el cotxe on viatjaven els lladres. Al cap de poca estona, una dotació va aconseguir localitzar el vehicle a l'àrea de servei del Gironès.

A dins el cotxe hi viatjaven Diego J.J., de 62 anys; Salut C.L., de 61 anys, i José Jaime T.C., de 25 anys. Els dos primers són veïns del Prat de Llobregat i el més jove viu a Castelldefels.

Els agents en van tenir prou amb fer una inspecció ràpida al cotxe per localitzar la bossa de mà del matrimoni, amb tots els objectes robats a l'interior. Per això, van detenir els tres lladres per un delicte de furt.

Mentrestant, els mossos fan facilitar un traductor de llenguatge de signes als turistes perquè poguessin interposar denúncia. Després, els van acompanyar fins al jutjat, on es va fer la prova preconstituïda (és a dir, que en el moment de celebrar el judici, no caldrà que les víctimes es tornin a desplaçar fins a Girona). Per últim, els agents van tornar a portar el matrimoni fins a l'àrea de servei de l'AP-7 perquè continuessin el viatge fins a Bèlgica.

Els detinguts, a qui només a Salud CL no li consten antecedents, passaran properament a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.