El Festival Ésdansa de les Preses substitueix la jornada dedicada a la dansa basca per una de peruana

El grup Elai Alai de Portugalete és baixa al certamen per culpa de la pandèmia

El grup de dansa tradicional basca Elai Alai de Portugalete no serà finalment al Festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa). A través d'un comunicat, l'organització explica que, a causa de la pandèmia, el grup no podrà viatjar a Catalunya.

Així, la nit de dansa basca quedarà substituïda per una nit de dansa peruana, a càrrec del grup Perú Ritmos y Costumbres, una companyia cultural dedicada a la divulgació i promoció del folklore de país andí a través de la música i la dansa. Serà dissabte 22 d'agost a les 10 de la nit.

Perú Ritmos y Costumbres està dirigit per Gisella Kattia Ramírez Vidal i Walter Sánchez Valencia. Forma part d'una Associació Cultural, amb el mateix nom, instaurada a Barcelona i que l'any 2005 va oferir el seu primer espectacle. Entre els seus integrants compta amb antics ballarins i músics arribats des del Perú i el seu principal objectiu és mantenir viva la cultura peruana i les seves tradicions. Participen en nombrosos festivals i exhibicions pel territori europeu.

Pel que fa al públic que ja havia adquirit les localitats per assistir a la nit de dansa basca, podran accedir amb la mateixa entrada a la nit de dansa peruana o sol·licitar la seva devolució.