Set noies de Girona publiquen un llibre solidari en benefici de l'Hospital Sant Joan de Déu

Les autores tenen entre 11 i 12 anys

L’Ariadna Bosch, l’Ariadna Vila , la Núria Rosón, la Ceci Cuadrado, la Clàudia Cantó, la Berta Parra i la Mariona Serra són set amigues que anaven juntes al col·legi de les Alzines de Girona. Els encanta llegir i escriure aventures i per això van decidir embarcar-se a escriure un llibre. El projecte va néixer durant el segon trimestre que cursaven 5è, quan un migdia van decidir començar a escriure una història durant la classe d'informàtica.

En les primeres pàgines d'aquest llibre no hi eren totes i de fet els personatges eren ben diferents als del llibre que ha acabat publicant-se. Poc a poc s'hi van anar sumant la resta d'amigues i van adaptar la història amb les idees que anaven proposant totes elles. Poc a poc es van anar reunint entre un i dos dies a la setmana a l'aula d'informàtica per posar en comú les idees que havien anat pensant cada dia a casa.

Durant el curs, una de les autores, la Clàudia, va estar uns mesos ingressada a l'Hospital de Sant Joan de Déu. El projecte del llibre, però, va servir per tenir un nexe en comú i anar-la a veure més d'una vegada. Poc a poc les noies anaven teixint la història de 'Set amigues i un robatori misteriós a Egipte'.

El llibre explica com set amigues de l'escola viatgen fins a l'antic Egipite per poder fer un treball de Ciències Socials que els han encarregat. Una vegada a allà, les noies descobreixen com desapareix una de les piràmides més famoses i veuen com una furgoneta de color negra s'allunya de la zona. A partir d'aquí comença un conjunt d'aventures per descobrir com un lladre ha aconseguit fer desaparèixer les piràmides i perquè ho ha fet.

Ara, aquest llibre s'ha fet realitat amb la seva publicació. Està disponible a totes les llibreries Troa i altres establiments de la comarca de la Selva. De moment ja se n'han venut més de 400 exemplars.

Un llibre amb finalitats solidàries

L'estada de la Clàudia a l'Hospital de Sant Joan de Déu va fer veure les noies que volien donar-li un caire solidari al llibre. Per aquest motiu van decidir que tots els beneficis de la venda dels llibres es donaran a aquest hospital per tal que els infants ingressats gaudeixin d'un millor estat anímic.

Les set amigues ja han avançat que han començat a escriure un nou llibre d'aventures amb el mateix grup de noies que protagonitzen la primera entrega.