Més de 50 sancions en dos dies a banyistes que se salten el tancament a la platja del Golfet de Palafrugell

L'accés a la cala està tancat d'ençà del Gloria

El temporal Gloria va fer caure roques de grans dimensions damunt el camí de ronda i també va fer que es desprengués part del penya-segat del Golfet. Des d'aleshores, la cala està tancada. A mitjans juliol, i després de veure que Costes no ho arranjaria (tot i ser zona marítimo-terrestre) el consistori va decidir assumir els treballs per retirar les roques, reposar la malla i consolidar el talús.

Les obres, que costen uns 40.000 euros, ja encaren la fase final. Però tot i que l'accés a la cala està tancat, durant les últimes setmanes el degoteig de persones que hi han accedit és constant. De fet, el mateix Ajuntament recorda que a principis de juliol es van haver de fer fora de la zona més de mil persones.

Ara, tot i que la senyalització indica clarament que no es pot entrar a la cala, els banyistes continuen fent cas omís. Per això, l'Ajuntament ha decidit que la presència de la Policia Local a la zona serà "constant", i que els agents multaran tots aquells qui se saltin la prohibició.

Sense anar més lluny, aquest últim cap de setmana la policia ja ha posat més de 50 multes. El consistori subratlla que, més enllà de no fer cas dels senyals, tots els qui entren a la cala s'exposen a prendre mal. "Suposa un perill i un risc perquè s'enfilen a les roques i passen per espais de gran dificultat, on poden prendre mal", subratlla l'Ajuntament de Palafrugell.

"La prohibició continua, però també ho fa l'actitud incívica de moltes persones", deixa clar el consistori. Per reforçar que no es pot accedir al Golfet, fins i tot, s'han instal·lat més cartells que alerten del perill d'esllavissades.