La Guàrdia Civil intervé més de 2.200 articles falsificats per valor d'uns 400.000 euros en una botiga de la Jonquera

Tenien marques com Rolex, Nike o Tommy Hilfiger

La Guàrdia Civil ha intervingut més de 2.200 articles falsificats per valor d'uns 400.000 euros en una botiga de La Jonquera (Alt Empordà). L'operatiu, que es va dur a terme a finals de juliol, el va tutelar l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Benemèrita a Girona.

Els agents van anar fins a la botiga, acompanyats dels perits de diferents marques, i van endur-se nombrosos productes falsificats. En concret, bosses de mà, vambes, polos o rellotges que es venien amb etiquetes de marques com Rolex, Nike,Tommy Hilfiger o Yves Saint Laurent. I que en realitat, tots eren falsos. La Guàrdia Civil ha obert diligències als responsables de la botiga per un delicte contra la propietat industrial. El cas el porta un jutjat de guàrdia de Figueres.

Segons informa la Guàrdia Civil, la investigació que va desembocar en l'escorcoll a la botiga de la Jonquera va començar després que el cos rebés diferents denúncies. Totes elles, de perits de marques comercials de prestigi, que asseguraven que el local venia gènere falsificat.

El dia 23 de juliol, agents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de Girona van anar fins a la botiga. Allà, acompanyats de diferents perits, van fer una inspecció i van arribar a comissar fins a 2.230 articles falsificats. Entre aquests, hi havia bosses de mà, vambes esportives, polos o rellotges de marques tan conegudes com Rolex, Nike, Tommy Hilfiger o Yves Saint Laurent. El gènere s'exposava com si fos autèntic; però en realitat, era falsificat.

En total, el valor del gènere que va intervenir la Guàrdia Civil a la botiga de la Jonquera puja fins als 393.00 euros. El cos va obrir diligències per un delicte contra la propietat intel·lectual als responsables del local, que ja ha remès a un jutjat d'instrucció de Figueres (que és qui s'encarregarà del cas).

Al llarg d'aquest 2020 la Guàrdia Civil de Girona ja ha comissat més de 5.300 articles falsificats, amb un valor superior als 770.000 euros.