Un home de 75 anys mor ofegat a la platja del Morer de Llançà

Ja són 17 les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes

Un home de 75 anys i nacionalitat espanyola ha mort aquest dilluns al matí ofegat a la platja del Morer de Llançà, a l'Alt Empordà. A un quart de dotze del migdia alguns banyistes l'han tret de l'aigua inconscient i l'han intentat reanimar a la sorra a l'espera de l'arribada dels serveis d'emergència, ja que aquesta platja no disposa de servei de socorrisme.

Els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han arribat amb dues unitats terrestres i un helicòpter. El personal del SEM ha realitzat maniobres de reanimació durant una hora i mitja però aquestes, finalment, han resultat infructuoses. Amb aquesta ja són 17 les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes.

Fins al lloc també s'han mobilitzat una patrulla dels Mossos i efectius de la policia local de Llançà. La Guàrdia Civil es fa càrrec de les diligències.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.