Els Stay Homas es desconfinen a Roses i omplen de bon rotllo la Ciutadella

Sold Out en el quart concert del grup revelació del confinament

L'entrada a la Ciutadella de Roses (Alt Empordà) de forma esglaonada ja forma part de la quotidianitat en el que ahir era el sisè concert del festival Sons del Món per a veure, en aquesta ocasió, el trio Stay Homas.

Klaus Stroink (trompetista a Buhos, Nil Moliner i Horny Section) Guillem Boltó (trombonista i cantant a Doctor Prats) i Rai Benet (baixista a Buhos i Nil Moliner), van saltar a l'escenari per oferir un concert amb 24 temes que es va allargar durant una hora i mitja. La complicitat entre els artistes i el públic fou absoluta, no només per la simpatia que desprenien els components del grup sinó també per la facilitat amb que tots podien identificar-se amb les lletres de les cançons.

El confinament, com a eix central de totes les composicions, atorga una familiaritat que crea un vincle especial però, alhora, també deixa entreveure que els Stay Homas són un producte puntual amb data de caducitat fruit de la crisi sanitària. No obstant, un públic entregat va posar-se dempeus durant la pràctica totalitat de l'actuació per a ballar (de forma estàtica i amb les mascaretes posades) unes cançons que en moments puntuals s'hi colaven les col·laboracions de Sílvia Pérez Cruz o Judit Neddermann enregistrades prèviament.

En finalitzar l'actuació el director del festival, Xavi Pasqual, es va enfilar damunt de l'escenari per a sondejar al respectable sobre el seu origen. Una minoria dels presents eren de Roses mentre que la resta provenia de diversos punts de la província de Girona. "La cultura és segura i aquest concert n'és un exemple", reivindicava Pasqual qui va demanar es faci "córrer la veu" perquè "tothom ho sàpiga".

El Sons del Món segueix dimecres amb Pablo López, dijous amb Els Amics de les Arts i posarà el punt i final divendres amb Lola Índigo.