Detecten dos brots de 28 positius per coronavirus fruit de trobades familiars a Anglès

Els contagiats i els seus contactes més propers es troben confinats

Dues trobades familiars han provocat dos brots de coronavirus a Anglès (Selva) que han afectat un total de 28 persones les darrers setmanes, segons han informat fonts de Salut.

En concret, una d'elles té 23 infectats mentre que a l'altra n'hi ha cinc. Els membres de la primera família ja han passat la PCR posterior als catorze dies i tots han donat negatiu, per tant, no tenen la malaltia. De totes maneres, el protocol obliga a passar dos períodes d'incubació, o el que és el mateix, 28 dies. Els primers positius es van començar a detectar la segona quinzena de juliol, fet que explica els negatius actuals dels afectats. En relació a l'altra, dos dels cinc contagiats tenen símptomes lleus, mentre que tres són asimptomàtics. .

La regidora de Salut del municipi, Neus Moragas, ha assegurat que esperen poder contenir el brot ja que la seva evolució "és positiva". La situació contrasta amb la primera onada de la pandèmia quan gairebé no es van detectar casos degut a que aleshores pràcticament no es van realitzar testos PCR, extrem que en aquesta ocasió no s'ha donat.

Des del Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Anglès s'han fet proves a tots els contactes dels contagiats i se'ls està fent un seguiment per tal de que compleixin el confinament. Els propers dies es repetiran les PCR i assegurar que donen negatiu.

Arran de la situació, el consistori ha decidit tancar una setmana el centre de dia per recomanació de la Generalitat. En aquests moments el seguiment dels contagis es fa des de l'àrea bàsica de salut del poble però podrien participar-hi també personal de l'Ajuntament en cas de ser necessari.