Blanes blinda els accessos a Cala Bona i només deixa un punt d'entrada per evitar l'excés d'aforament

Policia Local i Protecció Civil han hagut de fer un control "exhaustiu" perquè la gent no s'hi colés quan ja era plena

A partir d'avui, Blanes (Selva) blinda de manera permanent tots els camins que permeten accedir a peu a Cala Bona. La decisió s'ha pres perquè, amb l'arribada de l'agost, les cues per accedir a la platja ja no només es donen els caps de setmana, sinó també la resta dels dies.

I perquè tant la Policia Local com Protecció Civil han hagut de vigilar de manera constant els diferents accessos, per evitar que la gent es colés a la sorra quan la platja ja era plena.

"Hem de garantir que tant la gent de Blanes com la que ens visita puguin gaudir de les nostres platges amb plena seguretat", ha assegurat l'alcalde, Àngel Canosa. "Per això hem pres la decisió de blinda de manera permanent Cala Bona, l'única de les tres zones de bany que hem hagut de tancat puntualment els caps de setmana", ha afegit.

El batlle admet que la decisió pot generar perjudicis, però subratlla que és necessària prendre-la com a mesura de protecció davant el coronavirus. "Apel·lo a la responsabilitat ciutadana, tothom ha de tenir clar que els primers que hem de tenir cura som nosaltres mateixos; cuidar-nos els uns als altres", ha dit Canosa.

Tanques de 2 metres

En quatre accessos que porten cap a Cala Bona s'hi ha instal·lat tanques metàl·liques de 2 metres d'alçada amb bases de formigó. Totes impedeixen el pas, però en cas que calgués dur a terme una evacuació, es poden obrir (perquè estan tancades amb cadenat).

En concret, s'han tancat els accessos cap a Cala Bona des del nou camí de ronda que neix al costat de l'entrada del jardí botànic Marimurtra; des de les escales que connecten l'ermita de Sant Francesc amb la platja; des de la passarel·la que connecta el conegut com a 'Caminet del Bosc' amb l'avinguda de la Bitàcola, i des de les escales de connexió al costat del bloc d'apartaments de Cala Bona.

D'aquesta manera, l'únic accés per accedir a la platja a peu s'ha de fer des de la plaça del Quillat. Aquí també hi ha una tanca; però en aquest cas, per controlar l'aforament. Tothom qui vulgui accedir a la platja des d'aquí ha de fer cua, i si la platja ja és plena, esperar que els agents ciutadans de Protecció Civil els diguin on es poden instal·lar.

De fet, a partir d'agost, cada dia Cala Bona s'omple més d'hora. I pràcticament a partir de dos quarts de deu del matí la platja ja és plena de gent.