L'exalcalde de Roses declara com a imputat per haver perdonat multes quan governava

Carles Pàramo va estudiar els recursos dels ciutadans i els va acabar retirant les multes

Les diligències s'han obert arran d'una denúncia del grup municipal d'ICV, amb el regidor Joan Esteve Danés al capdavant, que va fer arribar a fiscalia tres multes que Carles Pàramo va retirar quan era alcalde de Roses. Les sancions les va imposar la policia els anys 2000 i 2002 i són per tenir el cotxe mal aparcat. El fiscal va veure indicis de prevaricació perquè el llavors alcalde va ordenar retirar-les i retornar als afectats els diners del cost de retirada del cotxe amb la grua.

'És l'enèssima denúncia falsa que ha posat aquest regidor', ha criticat Pàramo que afirma que té la consciència tranquil·la i no s'ha de justificar de res. Segons l'exalcalde no va decretar retirar multes, sinó que va acceptar els recursos que havien posat alguns veïns de la població. 'No hi ha hagut cap tracte de favor', ha afirma Carles Pàramo que afegeix que el que realment seria irregular és que com a ajuntament haguessin denegat sistemàticament tots els recursos de conductors multats.

'Es va seguir un procediment i hi havia motius per retirar-les', ha sentenciat l'exalcalde. En una ocasió, Pàramo va ordenar per decret tornar els diners que una dona havia pagat per recuperar el cotxe que li havia retirat la grua perquè entorpia el pas del camió d'escombraries; el segon cas és el d'un conductor que havia aparcat en un pas de vianants i tampoc va pagar la grua i el tercer el d'un empleat de banca que va estacionar el cotxe damunt una línia groga.

Actuació justificada

Carles Pàramo ha estat citat a declarar als Jutjats de Figueres aquest dimarts a les deu del matí. Ha arribat acompanyat del seu advocat, Carles Monguilod, que ha avançat que demanarà l'arxivament del cas perquè 'l'actuació de l'alcalde està perfectament justificada'. Monguilod ha afegit que l'Ajuntament de Roses gestionava cada any més d'un miler de multes i que 'crida l'atenció' que acusin Pàramo de prevaricador per haver acceptat el recurs de només tres sancions.

Per esclarir el cas, la jutgessa ha obert diligències i ha citat a declarar Pàramo, el regidor que va denunciar el cas, dues interventores i el secretari de l'ajuntament així com l'actual alcaldessa i membres de la policia local. Després d'escoltar les declaracions aquest dimarts i el pròxim dia 15, la jutgessa haurà de decidir si arxiva la causa o, per contra, acaba arribant a judici.