Salellas: ''El futur de Girona passa perquè Guanyem lideri el relleu''

El cap de l'oposició reivindica el "paper fiscalitzador" de la seva formació

El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, ha reiterat que l'equip de govern de JxCat es troba "desgastat i sense projecte" i creu que el futur de la ciutat passa perquè el seu grup "lideri un relleu".

En un fil a Twitter, Salellas reivindica la seva política de "mà estesa" per arribar a acords, però també el "paper fiscalitzador" que ha fet el seu grup, perquè és el que pertoca "com a líders de l'oposició". "I massa sovint hem tingut el silenci per resposta", critica.

Per això, referint-se a l'entrevista que l'alcaldessa va concedir ahir, Salellas retreu a Madrenas haver-se tancat "en banda". Li reclama fer "autocrítica" i trepitjar més els barris "abans d'aventurar-se amb projectes partidistes a Barcelona" (en referència a JxCat).

Lluc Salellas creu que les crítiques que llança l'alcaldessa contra Guanyem i el PSC són "símptomes de manca de projecte" i de les "dificultats que té per arribar a acords". Al seu fil de Twitter, el portaveu de la formació municipalista i líder de l'oposició defensa la tasca duta a terme d'ençà de les municipals, i la defensa.

"A principi de mandat, Guanyem es va arremangar i va aprovar pressupostos, ordenances i cartipàs; el govern era feble i la ciutat necessitava ajuda dels líders de l'oposició", diu Salellas. Recordant, a més, que les millores en habitatge, sostenibilitat i educació eren "imprescindibles".

"Tot i els retards i incompliments, la nostra mà estesa hi ha continuat essent; a cada gran tema de ciutat hem aportat propostes per treballar conjuntament, i massa sovint ens hem trobat el silenci per resposta", continua el portaveu de Guanyem. En paral·lel, a més, Salellas defensa que, com els pertoca com a líders de l'oposició, també és "necessari reivindicar el paper fiscalitzador" que ha fet Guanyem.

"A Girona hi ha moltes coses que no es fan bé, i la nostra tasca com a líders de l'oposició és explicar-ho i pressionar perquè es facin millor", escriu Lluc Salellas. I com a exemples, esmenta els "anys de retard" al Trueta, les aturades de les obres de la incineradora de Campdorà o "el nyap" del carrer de la Creu. "Fiscalitzar és imprescindible per avançar".

"Tancar-se en banda"

Al fil de Twitter, Lluc Salellas defensa la moció que va dur dilluns passat al ple, reclamant a l'alcaldessa que es dediqués "al 100%" a la ciutat. "Cada hora que l'alcaldessa passa pensant en Barcelona és una hora perduda pel benestar de les gironines i els gironins", reitera en referència al fet que Madrenas és diputada al Parlament i forma part del grup impulsor de JxCat.

El portaveu de Guanyem retreu a Madrenas haver tingut "poca deferència" amb ells. I diu que un govern amb nou regidors de 27 "ha de superar el cofoisme i valorar com toca l'ajuda que es rep". A més, Salellas subratlla que "la gravetat del moment", en referència a la pandèmia, "hauria d'haver servit per obrir mires i no tancar-se en banda, que és el que ha fet el govern".

Salellas creu que, a partir d'ara, l'alcaldessa repetirà "dia sí dia també" el "relat de les tres grans crisis" (en referència al fet que Madrenas li va respondre al ple que JxCat ha hagut de gestionar aldarulls postsentència, Gloria i covid-19). "Ara Madrenas es replega i defuig l'autocrítica; tot va fantàstic i qui digui el contrari intenta desestabilitzar el govern", diu el portaveu de Guanyem.

Al fil de Twitter, Salellas demana a Madrenas que visiti "més els barris" per entendre "les dificultats que pateix molta gent i el malestar creixent". També li critica haver "enganyat" la ciutadania dient que el tinent d'alcaldia i portaveu de JxCat, Carles Ribas, va plegar per motius personals, "quan va deixar clar que la decisió tenia uns motius ideològics".

I per últim, se sorprèn de les declaracions que va fer Madrenas durant l'entrevista, assegurant que ERC i Cs eren els qui feien oposició més responsable. En referència al partit taronja, diu: "Sembla que hi ha trobat un bon aliat, no sé si eren les amistats que li demanaven els seus votants".

Liderar el relleu

"La governabilitat a Girona passa per l’acord, i l’acord passa per Guanyem Girona", diu Lluc Salellas. I hi afegeix: "Crec sincerament que el futur de la ciutat passa perquè Guanyem lideri un relleu a un govern desgastat i sense projecte".

"Hi vam ser a principis de mandat, hi som ara i hi serem sempre; Marta Madrenas ha de fer autocrítica", afirma el portaveu de Guanyem. "És impossible que la ciutat es posi a funcionar si primer no s'admet que no ho està fent com toca. Mentrestant, a Guanyem Girona seguirem fent feina dia a dia liderant l'oposició", conclou Lluc Salellas.