Girona aprova el projecte per endorrcar l'edifici que unirà el carrer de la Universitat de Cervera amb el Parc del Migdia

Els treballs tindran un cost de 125.255,76 euros

L’Ajuntament de Girona ha aprovat aquest matí per Junta de Govern Local el projecte de l’enderroc de l’edifici del polígon d’actuació PA 88Universitat de Cervera, que permetria obrir el carrer de la Universitat de Cervera per connectar-lo amb el parc del Migdia. Es tracta de la construcció ubicada a l’encreuament entre el carrer de la Universitat de Cervera i el de la Universitat de Montpeller.

Amb aquesta actuació, s’inicia l’execució de les actuacions previstes en el Pla General d’Ordenació Urbana de Girona relatives al polígon d’actuació PA 88 – Universitat de Cervera, que té per objectiu donar continuïtat a la trama urbana d’aquesta zona de Pla de Palau i millorar la mobilitat dels veïns i veïnes del barri.

A més, el projecte d’enderrocament incorpora també la urbanització preliminar del carrer resultant, que travessaria del carrer de la Universitat de Montpeller al carrer de Pau Vila i Dinarés, a banda de la delimitació dels dos solars que quedarien a banda i banda de la via. En aquests espais, el consistori preveu la construcció de dos nous blocs d’habitatges de promoció pública.

“És una obra molt important per al barri, que tindrà repercussions en tota la mobilitat del sector i també en la connexió amb la resta de la ciutat. Però a part d’aquesta millora purament urbanística, l’operació ens permetrà complir un dels objectius de govern com és l’ampliació d’habitatges públics. Està sent una actuació complicada perquè hem volgut tractar amb molta cura les persones que encara hi vivien fins ara, però amb l’aprovació del projecte d’enderroc fem un pas endavant definitiu per redefinir tot aquest sector”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

El consistori ha tirat endavant aquesta actuació ara que les valoracions de l'expedient d'expropiació estan en la fase final. L’Ajuntament també ha reallotjat prèviament una de les dues persones que vivien en els habitatges afectats per l’expropiació i ha indemnitzat la persona llogatera de l’altre pis habitat.

El projecte s’ha aprovat per un import de 125.255,76 euros (IVA inclòs), i ara començarà el període de licitació. Un cop estigui adjudicat, el termini d'execució de les actuacions serà de cinc mesos.