La Universitat de Girona destitueix a la seva gerent, Elena Ribera

El rector ha pres la decisió per "diferències en el model de gestió i la dinàmica de treball"

El rector de la Universitat de Girona (UdG) ha destituït avui la responsable de l'àrea de gerència, Elena Ribera. Quim Salvi ja n'ha signat el cessament. Ribera va prendre possessió del càrrec el desembre del 2017, juntament amb la resta de membres de l'equip de govern amb què Salvi es va presentar a les eleccions per liderar la UdG.

El rector explica que ha decidit prescindir de Ribera "per les diferències en el model de gestió i en la dinàmica de treball". A més, situa el relleu al capdavant de la gerència "en un context canviant, amb reptes il·lusionants i desafiaments complexos, que necessiten una sintonia plena entre la gerència i l'equip de govern". El rector ja ha assegurat que està treballant per nomenar un nou responsable de l'àrea de manera "immediata" (en les properes setmanes).

El cessament de Ribera arriba en un moment en què la universitat està redefinint el seu model arran de la pandèmia. Salvi reivindica que la UdG és i continuarà essent una universitat "presencial", però també diu que, per preservar la seguretat i salut de docents i estudiants, s'avançarà cap a un model "híbrid" (que combinarà l'assistència a l'aula, amb les classes telemàtiques i la docència a distància). La UdG calcula que la crisi sanitària tindrà un impacte de 7,4 MEUR a la institució.

Després del cessament, Salvi ha enviat un missatge a la comunitat universitària. A l'escrit, agraeix "personalment la dedicació plena, la diligència i l'entusiasme d'Elena Ribera, així com el seu compromís amb el projecte universitari".

Elena Ribera, nascuda a Pont de Suert el 1958 i arrelada a Girona des de 1992, té una àmplia experiència en gestió i direcció públiques. Les competències del professional responsable de la gerència de la UdG es recullen en l’article 103 dels Estatuts de la UdG, i en destaquen el pressupost, la contractació pública i l’acció social.

Cinquè rector de la UdG

En les eleccions a rector de novembre de 2017, que, per primera vegada, es van dur a terme amb el sistema de vot electrònic, Quim Salvi va rebre el 57'19% dels vots ponderats. La participació es va situar en el 35'52% (10 punts per sobre del 25,56% de 2013), la dada més alta des que el 2002 la Llei Orgànica d'Universitats canvia el marc en què té lloc l'elecció del rector, que passa del Claustre Universitari al sufragi universal entre el conjunt de la comunitat universitària, amb ponderació de vot.

Joaquim Salvi és el cinquè rector de la UdG. Josep M. Nadal ho va ser del 1992 al 2002, el va seguir Joan Batlle, del 2002 al 2005, Anna M. Geli, del 2005 al 2013, i Sergi Bonet, del 2013 al 2017.