Castex aconsegueix que un 16,7% de francesos no vinguin a Catalunya aquest cap de setmana

Les seves declaracions han aconseguit reduir el trànsit per la frontera

El trànsit a la Jonquera ha caigut un 16,7% respecte la setmana passada després de la recomanació que ha fet el primer ministre de França, Jean Castex, als francesos de no viatjar a Catalunya.

Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), aquest dissabte, un dia després de les declaracions de Castex, es van registrar 17.250 moviments en sentit d’entrada a l’Estat, una xifra que si es compara amb el mateix dissabte de l’any passat suposa que van entrar un 53,3% menys de vehicles.

En canvi, el trànsit per sortir de l’Estat per la Jonquera ha caigut molt menys, ho ha fet un 4,3% respecte la setmana passada i un 43,8% respecte el 2019. Concretament, aquest dissabte van sortir de l’Estat per l’AP-7 fins a 14.900 vehicles.

El primer ministre francès, Jean Castex, va desaconsellar divendres als francesos anar a Catalunya pels brots de covid-19. Davant una situació sanitària "degradada", Castex va dir que les autoritats franceses estan "en discussió" amb les espanyoles i les catalanes perquè "vigilin que el flux d'Espanya a França sigui el més limitat possible". En una visita a l'aeroport de Roissy, Castex va dir que hi hauria una "gran vigilància" a la frontera per "protegir els ciutadans":