El Pirineu gironí no pateix els efectes negatius del coronavirus en el turisme

Ha registrat dades similars a l'any passat

Satisfacció entre les estacions del Pirineu gironí al veure que aquesta temporada d'estiu treballen amb xifres similars a d'altres anys pel què fa a nombre de turistes que els visiten.

El director de la Molina, Xavi Perpinyà, reconeix que els ha sorprès ja que les previsions al març eren "dolentes". "Tot i que vam obrir quinze dies tard, estem treballant bé i amb els aforaments d'altres anys, en aquest aspecte estem molt contents", remarca.

Una situació similar a la de Vallter 2000 després de la primera setmana d'activitat. Des de l'estació expliquen que l'arrencada "ha anat molt bé" i esperen que es mantinguin les ocupacions. A les dues estacions treballen "com qualsevol altre any" per condicionar les pistes de cara a l'hivern.

"Creiem que el turista nacional prefereix venir aquí per la seguretat i la tranquil·litat que ofereix. Al final, tens més espai, més recorregut i arribes directament amb el teu cotxe", remarca el director de la Molina.

Per això, Perpinyà diu que estan satisfets especialment perquè també actuen com a dinamitzadors econòmics del territori. I és que el fet que la Molina obri porta a que altres empreses puguin treballar. "Per a nosaltres és molt important perquè al final arrosseguem, restaurants, botigues de roba d'esport o empreses de lloguers de bicicletes", assenyala.

Des de fa anys la Molina aposta "fort" per la temporada d'estiu i a principis de juny obre les seves instal·lacions per rebre tot tipus de visitants. "A nosaltres ens venen famílies que pugen amb telecadira al niu de l'Àguila i passegen pel Parc Natural del Cadí Moixeró, però també aquells que volen fer circuits amb bicicleta", remarca Perpinyà. Aquest any, però, la pandèmia va obligar a retardar un parell de setmanes l'obertura.

A Vallter 2000 les sensacions són les mateixes que a la Molina. Just fa una setmana que va començar a rebre visitants i asseguren que estan "molt satisfets" de com ha anat per la quantitat de persones que s'han acostat a l'estació ripollesa.

Entre les activitats més habituals a Vallter hi ha els itineraris i visites guiades de descoberta d’aquest entorn. També té demanda el Telecadira Panoràmic per accedir a la cota 2.535 m, on es pot veure el naixement del riu Ter i apropar-se al mirador per veure tot el Circ d’Ull de Ter, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i Empordà i el Golf de Roses.

Treballant per la temporada d'hivern

Des de les dues estacions tenen clar que, malgrat la pandèmia, han de preparar-se per posar a punt les pistes de cara a la temporada d'hivern. "Nosaltres estem treballant igual que qualsevol altre any, per tenir-ho tot a punt", assenyala Perpinyà. Una situació calcada a la de Vallter 2000.

Tot i això, des de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) adverteixen que si la crisi s'allarga pot afectar la temporada d'hivern, ja que podria retardar la posada a punt. Amb tot, des de les estacions asseguren que estan treballant de la mateixa manera que ho han fet sempre.