Girona aprova inicialment el projecte tècnic per enderrocar part de les naus de l’antiga fàbrica Simon

Els treballs estan pressupostats en uns 388.000 euros

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment el projecte tècnic per enderrocar algunes de les construccions que formen part de l’antiga fàbrica Simon, situades al carrer de Barcelona. Concretament, es tracta dels números 142 i 144 d’aquesta via, un espai on està previst ubicar-hi el nou institut Ermessenda de Girona. La decisió s’ha pres avui per Junta de Govern Local, d’acord amb l’avantprojecte redactat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’enderrocament és una de les actuacions necessàries per a la construcció del centre educatiu, ja que per tirar endavant el projecte de rehabilitació de l’edifici, el Departament d’Ensenyament ha de poder disposar exclusivament de les edificacions útils d’aquest espai. En aquest sentit, és imprescindible tirar a terra la part interior de l’edifici, on s’hi situaria el pati de l’institut, perquè quedi lliure de qualsevol edificació existent.

“Aquest és un dels projectes principals de transformació del carrer Barcelona, i també serà un equipament clau per al mapa escolar de futur. La Generalitat està treballant en el projecte del nou institut Ermessenda de Girona, i des de l’Ajuntament anem fent els passos per avançar en tota la tramitació urbanística de l’espai perquè el Departament d’Ensenyament hi pugui fer les obres. En aquest cas, el projecte inclou l’enderroc dels espais que no seran necessaris per al futur institut, uns treballs que assumim des de l’Ajuntament” ha declarat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

Els edificis, propietat de l’Ajuntament, es van posar a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per acord del ple municipal en sessió ordinària de 12 de novembre de 2018, amb l’objectiu de fer-hi el nou institut Ermessenda de Girona.

Es preveu que les obres d’enderroc comencin durant el primer trimestre del 2021, tenint en compte els terminis administratius. L’aprovació inicial del projecte se sotmetrà a informació pública per un import de 388.068,19 euros (IVA inclòs).