L'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona amplia els tràmits disponibles

L'OAC ha atès en el primer semestre 985 persones mitjançant aquest sistema, un 17% més que l'any passat

Després de la incorporació de noves gestions relacionades amb Justícia i Benestar Social i Família, l'OAC de Girona permet actualment demanar cita prèvia per a més de trenta tràmits. Aquest servei té per objectiu reduir el temps d'espera i es pot demanar a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat (www.gencat.cat/ovt) o a la mateixa OAC.

Fins ara, l'oficina disposava de cita prèvia per fer més d'una vintena de tràmits i, amb l'ampliació del servei, ja supera la trentena de gestions dels àmbits de comerç i consum; esports, lleure i oci; habitatge; medi ambient; mobilitat i transport; salut; societat, ciutadania i famílies, i justícia. Els nous tràmits de l'àrea de Justícia que s'han incorporat estan relacionats amb associacions i federacions, com per exemple el registre d'una associació o l'actualització de les seves dades.

Entre les gestions que ja es podien fer a través de la cita prèvia hi ha sol·licitar el títol de família nombrosa; la llicència de caça o de pesca; la cèdula d'habitabilitat; presentar o consultar reclamacions sobre temes de consum, i demanar la prestació econòmica per infant a càrrec, entre d'altres.

L'OAC de Girona és un model pioner i únic a Catalunya ja que atén els serveis i tràmits de tots els departaments de la Generalitat amb l'objectiu d'oferir un servei eficient i integrat als ciutadans. L'Oficina obre de dilluns a divendres de les nou del matí a les sis de la tarda, menys els mesos de juliol i agost, que obre fins a les tres de la tarda. Durant tot l'any obre cada dissabte de nou del matí a dues del migdia.