Rebombori a la xarxa davant una suposada detenció racista a Cassà de la Selva

L'home no duia la mascareta, va amenaçar i empentar els agents de la Policia Local

El fragment d'un vídeo on es veia la detenció d'un home negre a Cassà de la Selva (Gironès) a mans de la Policia Local ha aixecat ampolles a les xarxes socials.

Les imatges, difoses per l'Espai Antiracista, es pot veure tres agents de la policia del municipi intentant reduir una persona que havia estat requerida que es posés la mascareta. Segons l'entitat, aquest és un cas més de detenció racial i exigien al consistori que prenguessin mesures ràpidament contra els agents.

Des de l'Ajuntament han emès un comunicat de suport als agents on s'explica que el ciutadà passejava sense dur la mascareta, incomplint la resolució dictada per la Generalitat. Fou aleshores quan els policies li van requerir que se la posés i aquest va afirmar que no en tenia. No només això, fonts municipals assenyalen que l'home va empentar i amenaçar a un dels agents.

Fou aleshores quan es va procedir a la seva detenció i comencen les imatges enregistrades i distribuïdes per l'entitat antiracista.

El consistori assegura que l'actuació policial fou "proporcionada" i que en cap moment l'home va ser "colpejat", fent ús de la "força mínima indispensable". El ciutadà va passar a disposició judicial ahir, quedant en llibertat.

Finalment l’Ajuntament ha lamentat la "tergiversació" de l’actuació municipal que s’està fent a través de les xarxes socials i recorda que els agents de policia tenen "unes competències en seguretat i que les han de fer complir".