Tossa consciencia els joves sobre els perills del coronavirus i els proposa activitats ''segures''

El consistori ha detectat grans concentracions a la pista d'skate

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha impulsat noves accions per tal de fer prevenció de la covid-19 entre els i les joves.

Aquestes darreres setmanes el consistori ha comprovat com la pista d’skate ha esdevingut un punt de trobada clau pels i les joves del municipi, on es reuneix una part d’aquest col·lectiu per practicar aquesta afició i també per passar l'estona.

Entenent que la concentració d’un grup nombrós de joves en el context actual pot generar preocupacions, i apel·lant a la necessitat que té aquest col·lectiu per estar junts, des de l’Àrea de Joventut s’han impulsat dues iniciatives amb l’objectiu d’oferir opcions d’oci atractives i segures en horari nocturn.

En primer lloc, l’equip de Joventut va estar aquest cap de setmana compartint una estona amb els i les joves a la pista d’skate amb l’objectiu de fer pedagogia sobre la importància de l’ús de les mascaretes, mantenir la distància de seguretat i no compartir menjar o beguda com a mesures preventives i com a nous hàbits de salut que s’han d’anar adquirint. En aquesta línia es va poder comprovar que estaven conscienciats, respectant distàncies de seguretat i amb les mascaretes posades, afirmen del consistori.

En segon lloc, i aprofitant el vincle amb els joves, es va fer difusió del torneig de futbol 7 mixt nocturn que està organitzant el Casal de Joves. Aquesta activitat es farà les nits dels divendres del mes d’agost i està dirigit a joves de 12 a 20 anys. L’objectiu del torneig és ampliar l’oferta d’oci destinada als i les joves, fomentar els hàbits de salut com la pràctica d’esport en entorns lliures de fum i alcohol, diversificar els punts de trobada i disminuir la concentració excessiva de persones en un mateix espai.

Des de l’àrea de Joventut es pretén que amb aquestes accions es pugui millorar la consciència sobre la importància de respectar les mesures de prevenció en la transmissió del coronavirus.