Figueres demanarà al Procicat que es permeti l'obertura dels gimnasos

L'acció arriba després de les peticions fetes pels responsables dels centres esportius

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) a petició dels gimnasos de la ciutat demanarà al Procicat que aquests puguin obrir les instal·lacions amb totes les mesures de seguretat.

La petició demanarà que puguin obrir per a la pràctica esportiva sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva (bàsicament, compliment de la distància de seguretat interpersonal i ús de mascareta) amb hora concertada i registre de dades de contacte.

A banda, cal tenir plans de neteja i desinfecció especials, desinfecció del material, subministrament de gel hidroalcohòlic, increment de la ventilació, catifes d’accés a la instal·lació per desinfectar el calçat i organització de circulacions i sentits desinfectants.

Les noves mesures restrictives, aplicades pel Procicat i que tenen una vigència de 15 dies, obliguen a tancar els gimnasos i el col·lectiu ha fet arribar aquesta petició per a la obertura a l’Ajuntament de Figueres.

Segons el col·lectiu, el fet que els gimnasos de Figueres estiguin tancats, fa augmentar la mobilitat de les persones a altres municipis de la comarca que si tenen oferta esportiva en plena activitat.

La petició arriba després que els responsables de diversos centre esportius de la capital altempordanesa han programat per dijous a les vuit del vespre una manifestació davant del consistori com a mesura de protesta i pressió. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que ha estat en contacte permanent amb els propietaris de centres esportius, els ha assegurat que els dona suport tant en les seves demandes com també amb la manifestació de dijous.

En total són 14 els centres que han signat un manifest reclamant la reobertura. En el text exposen el greu prejudici econòmic que els suposa el haver de tancar i es comprometen a adoptar mesures com les ja preses durant la fase de represa, prenent fins i tot cita prèvia en cas de ser necessari.