Cancel·lat el White Summer de Pals pels darrers brots de coronavirus

Assenyalen que malgrat complir amb la normativa consideren "responsable" no fer el festival

La direcció del White Summer ha pres avui la decisió de cancel·lar la novena edició de l'esdeveniment, que s'anava a celebrar als Masos de Pals, de l'1 a l'23 d'agost.

La decisió s'ha pres en vista de l'evolució de la pandèmia del coronavirus i en relació amb les últimes informacions i actualitzacions diàries sobre els brots. L'equip d'organització de l'esdeveniment ha estat en converses constants amb les institucions i les autoritats sanitàries, així com amb l'Ajuntament de Pals, i després de valorar totes les opcions han decidit cancel·lar la celebració, davant la responsabilitat i obligació dels promotors de garantir la seguretat de tots els assistents, artistes, equips involucrats i residents a la zona.

Des del festival asseguren que "tot i complir amb totes les mesures de seguretat establertes per la normativa, i disposar d'un dels espais més segurs per a la celebració de l'esdeveniment cultural", l'organització del White Summer ha optat per la no celebració d'aquesta edició.

Jan Barthe, director del White Summer explica que han "treballat molt" per complir amb tots els protocols sanitàries exigits per part de les administracions públiques. "Per això vam decidir celebrar l'edició 2020 de White Summer. No obstant això, la situació ha canviat en qüestió de dies. Ara toca ser responsables, i donar exemple", ha dit.

Davant l'increment dels contagis de covid-19 a Catalunya, Miryam Cuatrecasas, fundadora del White Summer, explica que les últimes informacions revelen que hi ha transmissió comunitària a Catalunya. "Tot i haver implementat totes les mesures de seguretat exigides per la Generalitat, considerem que tenim el deure de contribuir a la desacceleració de la transmissió de virus. El nostre compromís amb la societat ens obliga a anteposar l'interès general i evitar qualsevol risc d'aglomeració, per molt controlat que pugui estar. Encara que ens dóna moltíssima pena, creiem que les persones són el més important. Ara, anem a cuidar-nos i vam començar a reflexionar sobre la necessitat de reinventar l'entreteniment cultural en un context de post pandèmic", ha reblat.

Els que hagin comprat entrades se'ls retornaran els diners o bé podran demanar canviar-les per a l'edició de l'any vinent.

La Junta de Seguretat ho desaconsellava

La Junta de Seguretat Local de l'Ajuntament de Pals es va reunir per darrera vegada el passat 17 de juliol per tractar específicament el festival White Summer.

Des del consistori asseguren que, tot i que el projecte presentat respectava la normativa vigent a dia d’avui en matèria sanitària, a criteri d’aquest consistori era del tot "desaconsellable" la celebració d’un esdeveniment de les característiques del White Summer que podia comportar una afluència d’unes 3.000 persones diàries durant 23 dies consecutius, provinents de diferents àmbits geogràfics, "amb el risc que això suposa pels veïns del municipi".