Girona habilitarà la plaça Independència per a les llibreries per celebrar Sant Jordi el 23 de juliol

Lloret de Mar també aposten per fer Sant Jordi i Figueres ho ha suspès

Girona celebrarà el 'Dia del llibre i la rosa'. El format és fruit d'un acord entre el Gremi de Llibreters i el Gremi de Floristes de la ciutat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, que han decidit fer aquesta fira sectorial ubicada a la plaça de la Independència. L'espai acollirà parades de les deu llibreries de la ciutat agremiades al col•lectiu, que atendran la ciutadania durant les set hores que estaran instal·lades.

Les parades de llibres s'ubicaran al centre de la plaça, on també s'hi situaran les taules per a la signatura dels escriptors i escriptores, que enguany es fa de forma compartida per part de totes les llibreries.

Paral·lelament a la fira, les llibreries també hi haurà parades just davant dels seus establiments. D'aquesta manera es vol afavorir que la venda es faci a l'aire lliure i que es pugui seguir garantint la seguretat davant una eventual major afluència de públic. Els dies previs a la jornada algunes llibreries organitzaran presentacions de llibres amb autors i autores com Miquel Martín, Sandro Rosell, Víctor Amela, Irene Solà o Lana Bastasic.

Pel que fa a les floristeries, no tindran parada a la plaça de la Independència, sinó que vendran les roses en els seus propis establiments.

A Lloret, també, a Figueres no

A Lloret de Mar, l'Ajuntament ha impulsat un díptic amb les llibreries i floristeries per incentivar la compra, i així minimitzar l'impacte que ha suposat per a aquests negocis la crisi sanitària. En canvi, a Figueress'han suspès les activitats previstes com a mesura de seguretat davant del repunt de casos de coronavirus registrats.