Mònica Terribas deixa 'El Matí de Catalunya Ràdio' per desavinences amb la direcció

Assenyala que el programa "grinyola" i espera que algú altre el faci "rutllar" com volen els directius

Mònica Terribas, directora i presentadora d''El Matí de Catalunya Ràdio', deixarà el programa i no el presentarà la temporada vinent, segons ha anunciat aquest divendres al matí en directe, el dia que culminava la seva setena temporada.  

La periodista ha explicat que la decisió no respon a "cap motiu d'índole personal, familiar ni pels horaris" sinó al fet que "els engranatges d'una màquina tan exigent com aquesta no es poden permetre cap grinyol, i menys ara" i creu que "ara grinyolen".

Alhora, Terribas s'ha mostrat confiada que la direcció de l'emissora trobarà "una altra enginyera que faci rutllar el motor com ells volen". "Tanco una etapa amb errors i errades, però sabent no ens hem traït en el servei que fem a la societat", ha precisat. Terribas ha recordat que ha dedicat gran part de la vida professional als mitjans públics -des de TV3 i Catalunya Ràdio-, a qui assegura que "ha vist créixer, excel·lir, patir, ser assenyalats i instrumentalitzats" però també els ha sentit "lliures, compromesos, imaginatius, creatius, constructius i rebels". "Els he estimat com som i els estimo com son i ho continuaré fent vagi on vagi, sigui on sigui. Hi ha un immens talent a totes les categories professionals que li donen vida i sentit. Cuidem-los", ha reblat.

També ha tingut paraules d'agraïment per un equip de treball "excepcional", a nivell humà i professional, i a l'audiència, per qui assegura que treballa, i ha demanat disculpes "per no haver-ho sabut fer millor".

La periodista ha reconegut tenir "un nus a l'estómac" però considera que hi ha moments a la vida on s'ha de triar la "qualitat de vida amb la qual es vol treballar". "I aquest és un d'aquests moments", ha asseverat. "Cuideu-vos molt, cuidem-nos tots, perquè al final del camí, el que haurem après de la vulnerabilitat que ara sentim és amb qui volem compartir la pell, el bes, les abraçades i el temps que ens quedi per viure", ha conclòs.

Agraïment de la direcció

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha agraït la feina de la periodista en aquests set anys al capdavant del programa més important de l'emissora. "Ets rigor, compromís i servei públic. Agraïment enorme per l'exhibició de professionalitat durant la pandèmia i en tants moments difícils viscuts", ha afirmat en una piulada.

De la seva banda, la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha lamentat un adéu que considera "dolorós", i una pèrdua del servei públic "d'excel·lència" per a la ràdio. "Sort en el futur. Saps que aquesta sempre serà casa teva", ha assegurat en un tuit.