L'Escala protegeix amb un camp de boies la praderia de posidònia al Cargol i la Mar d'en Manassa

Se n'instal·laran disset per evitar fondejos

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) crearà un camp de boies per protegir la praderia de posidònia entre la zona del Cargol i la Mar d'en Manassa. En total, se n'instal·laran disset, per evitar que les embarcacions que fondegin a la zona llancin l'àncora i malmetin l'espècie.

Les boies es fixaran a la sorra del fons amb un sistema de claus ecològic que no afecta la posidònia. Segons explica l'Ajuntament, les boies seran de color blau (per evitar-ne l'impacte visual) i a cadascuna hi haurà una senyalització advertint sobre la prohibició de llançar l'àncora. Només podran fer-les servir aquelles embarcacions de fins a 8 metres d'eslora. Es preveu que a principis de la setmana vinent ja s'hagin instal·lat totes les disset boies del camp.

"Esperem que la gent segueixi les indicacions i que tots plegats ens conscienciem de la importància de conservar els nostres espais i d'aportar-hi la nostra ajuda", remarca el regidor de Medi Ambient, Josep Bofill. Aquest és un projecte que ha impulsat l'àrea de Medi Ambient i que compta amb una subvenció de la Diputació de Girona.

Es preveu que a principis de la setmana vinent es pugui començar a fer ús d'aquest camp de boies. En paral·lel, l'àrea de Medi Ambient ha iniciat una campanya per conscienciar els usuaris d'embarcacions de la importància de la posidònia. En aquest sentit, s'ha editat un tríptic informatiu que es distribuirà a través del Club Nàutic i de les empreses que es dediquen al lloguer d'embarcacions.