Salut reubica els avis de la Residència Vidreres perquè el centre no compleix els mínims de seguretat

Les mancances i anomalies s'han detectat durant la crisi sanitària

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària ha ordenat el trasllat dels residents de la Residència Vidreres, una residència privada i sense cap plaça pública, en considerar que el centre no garanteix les mínimes condicions d’higiene i que l’estructura presenta problemes de manteniment i de conservació. L’ordre de trasllat es va signar el 30 de juny i divendres es va culminar la reubicació en altres centres de les 18 persones que hi residien.

La decisió s’ha pres després d’una inspecció al centre, realitzada el 15 de juny, a petició del Servei Català de la Salut a Girona que durant les visites que s’havien realitzat a la residència durant la pandèmiahavia detectat anomalies en aquest centre. La sol·licitud de la inspecció responia a la necessitat de garantir la protecció dels residents i que els professionals compleixin amb els protocols i la normativa del Departament de Salut.

Aquest centre no disposa d’habitacions individuals, els banys són compartits i només es disposa d’un ascensor. La inspecció assenyala que les instal·lacions de la residència necessiten amb urgència d’un pla de manteniment i conservació que permeti disposar d’unes condicions higièniques sanitàries òptimes per atendre els seus residents, amb independència de les directrius de la covid-19.